bankarstvo

Kriptozajmodavac Neko potvrđuje narudžbu NIAG -a i naziva je „mešanjem“

Firma za pozajmljivanje kriptovaluta Neko Financial negira navode o nuđenju neregistrovanih usluga Njujorčanima koje je iznela državna tužiteljka Letitia James.

Državni tužilac Džejms naložio je dvema neimenovanim kompanijama za pozajmljivanje kriptovaluta da u ponedeljak obustave poslovanje, navodeći kao razlog neuspeh registracije preduzeća u Njujorku i obavljanje nezakonitih aktivnosti.

Otkriveno je da je kriptozajmodavac Neko jedna od dve kompanije koje su primile nalog o prekidu i odustajanju od kancelarije državnog tužioca. Negirajući svoju umešanost u nezakonite operacije, portparol Neko -a je rekao:

„Neko ne nudi svoje zarađene proizvode i razmenu u Njujorku, pa nema smisla primati narudžbu o prekidu i odustati od nečega što ionako ne nudimo u Njujorku.“
Prema Neko -u, navodi o vođenju neregistrovanog preduzeća u Nev Iorku „izgleda da se radi o mešanju primalaca pisma“. Kompanija je takođe potvrdila upotrebu geoblokiranja zasnovanog na IP-u na svojoj platformi koja sprečava Njujorčane da učestvuju u lokalno neregistrovanim uslugama:

„Ipak, mi ćemo sarađivati sa NI AG i tražiti pojašnjenje. Naša kompanija zadržava vrhunske pravne savetnike iz advokatskih kancelarija sa sedištem u SAD-u i našeg pravnog tima. “

Pored toga, kompanija je takođe naglasila da Neko Uslovi i odredbe izričito navode: „Ne nudimo naš proizvod i zamenu u Njujorku.“

Kako bi dodatno zaštitili Njujorčane od značajnih neotkrivenih rizika, državna kancelarija državnog tužioca u Njujorku paralelno je uputila još tri kripto platforme da pruže informacije o njihovim aktivnostima i proizvodima.

Nalog o zatvaranju poslovanja podržan je Martinovim zakonom, koji od preduzeća zahteva da se registruju pre nego što ponude ili prodaju hartije od vrednosti ili robu u Njujorku. „Moja kancelarija je odgovorna za to da igrači u industriji ne iskoriste nesuđene investitore“, rekao je James.

Povezano: Njujorške kompanije traže od guvernera da uskrati dozvole za rudarenje kripto kriptovaluta

Grupa lokalnih njujorških preduzeća supotpisala je pismo tražeći od guvernerke države Nev Iork Kathi Hochul da odbije dozvole za prenamjenu ugašenih gradskih elektrana na fosilna goriva za kripto rudarstvo.

Predlog zahteva procenu uticaja na životnu sredinu ponovnog pokretanja proizvodne stanice Greenidge i fabrika Fortistar North Tonavanda, koje su zatvorene radi kontrole emisije stakleničkih gasova u Njujorku.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button