Uncategorized

Visoko nedeljno zatvaranje svih vremena-5 stvari koje možete pogledati u Bitcoin-u ove nedelje

Bitcoin (BTC) jednostavno odbija da umre ove nedelje jer pad ispod 60.000 dolara jedva traje sat vremena i medvedi ponovo spaljuju.

Posle prilično mirnog vikenda, u nedelju, 17. oktobra, došlo je do tipičnog pada pre nego što je došlo do dramatičnog oživljavanja za BTC/USD samo sat kasnije.

Time je Bitcoin sačuvao ne samo svoju bikovsku putanju, već je i zapečatio svoje najveće nedeljno zatvaranje ikada – oko 61.500 dolara.

Budući da se tržište sprema za mogući početak trgovanja za prve američke fondove kojima se trguje na bitcoinima (ETF), nestabilnost je gotovo zagarantovana, kažu analitičari.

Cointelegraph razmatra pet stvari koje treba razmotriti tokom nedelje da BTC/USD kotira do istorijskih maksimuma, a pristup institucijama predstavlja istorijski skok napred.

Bitkoin daje manje od sat vremena da „kupi dip“
Taman kada se činilo da je skok do istorijskih maksimuma udario u kamen spoticanja, Bitcoin je sve ponovo iznenadio preko noći.

Nakon što su u nedelju uveče izgubili 60.000 dolara, bikovi nisu imali vremena za slabljenje cena BTC -a, a pre nego što su BTC/USD čak dostigli 59.000 dolara, krenuli su u agresivan pohod na kupovinu.

Nekoliko sati kasnije, par se vratio iznad ne samo 60.000 dolara nego 62.000 dolara – i ostao je tamo u vreme pisanja ovog članka.

Epizoda nije uticala ni na nedeljno zatvaranje Bitcoina, koje je uprkos nestabilnosti i dalje najveće svih vremena – oko 61.500 dolara.

“Istorijsko nedeljno zatvaranje sada znači da je BTC dobro pozicioniran za dalji rast”, rezimirao je trgovac i analitičar Rekt Capital u ponedeljak.

On je dodao da će sledeća faza akcije cena BTC -a biti „promenljivija“ od onoga što je bilo u prethodnim godinama bikova na tržištu 2013. i 2017. godine.

Dok različiti analitičari slave nedeljnu prekretnicu, u međuvremenu, predstojeće otvaranje američkog tržišta takođe bi moglo da izazove uzbuđenje.

U ponedeljak, 18. oktobra, mogli su se videti lansiranje prvih ikada Bitcoin ETF proizvoda uz blagoslov američkih regulatora, budući da je BTC/USD manji od 3.000 dolara od novih istorijskih maksimuma.

Što se tiče derivata, stope finansiranja na berzama su se takođe ohladile od prošle nedelje, pružajući olakšanje onima koji su zabrinuti zbog neodrživog rasta koji je doveo do izbijanja.

ETF -ovi su „go“, ali nisu za svakoga
Volite to ili mrzite, ove nedelje je sve o Bitcoin ETF -u.

Kako su krajem prošle nedelje počele da kruže glasine o američkom regulatornom zelenom svetlu, akcija Bitcoin se zagrejala – i čini se da će ova nedelja nastaviti trend.

Nakon godina odbijanja, američka Komisija za hartije od vrednosti sprema se da svedoči lansiranju dva ETF proizvoda oba zasnovana na bitcoin poslovima CME Group.

Oni prethode dugotrajnom procesu donošenja odluka, koji počinje sledećeg meseca, a tiče se fizičkih Bitcoin ETF-ova-onih sa stvarnim BTC-om kao osnovnom imovinom i koji predstavljaju temu od stvarnog interesa za analitičare.

Ne postoji garancija da će ti tradicionalni ETF -ovi biti odobreni, a već postoji zabrinutost da bi tržište moglo ponovo biti razočarano.

S obzirom na to da se o više prijava treba odlučiti, ostaje šest meseci za napredak od SEC -a.

Graiscaleov fond, Graiscale Bitcoin Trust (GBTC), bio je tema za razgovor poslednjih nedelja, trgujući sa sve većim popustom kako bi uočio BTC usred straha da institucionalni klijenti glasaju nogama uoči lansiranja ETF-a.

Veće naknade prvih su jedan primer debate o konkurentskim prednostima, dok su neki primetili da ETF-ovi zasnovani na budućnosti neće funkcionisati kao odgovarajuća alternativa po definiciji.

„Za početak, većina institucionalnih igrača ima direktan pristup fjučersima CME. Obično bi glavni razlog zašto bi se odlučili za trgovinu ETF -ovima umesto fjučersa bio izbegavanje greške u praćenju (u odnosu na spot cenu) od troškova rolni termina ili odstupanja cena od do kontanga ili nazadovanja “, dodala je kompanija za kripto trgovinu KCP Capital u cirkularu Telegramu pretplatnici kanala u petak.

„Kao takav, postojanje ETF -a zasnovanog na CME fjučersima poražava fundamentalnu prednost ETF -ova; da pratimo spot cenu što je bliže moguće. “
Poteškoće postavljene za sedmo uzastopno povećanje
Osnove mreže bitkoina nastavljaju da impresioniraju ove nedelje, a poteškoće vode.

Ono što je verovatno najvažnija karakteristika bitkoina je jačanje i jačanje, a u utorak, 19. oktobra, trebalo bi da zapečati sedmo uzastopno povećanje. Poslednji put to se dogodilo 2019.

To povećanje će otežati povratak iznad 20 biliona, prvi put od juna.

Ovo dolazi uprkos određenoj nestabilnosti stope heširanja, sa procenama koje se sada vraćaju na 123 egzahaša u sekundi (EH/s), dostigavši ovog meseca preko 140 EH/s.

Međutim, s obzirom da je opšti trend rasta još uvek netaknut, zabrinutost je mala i usred vesti da SAD sada pružaju dom za lavovski deo rudarske moći Bitcoina.

Šok snabdevanja predviđa „dobru godinu“ 2022
Dok se prognoze cena bitkoina fokusiraju na ono što bi moglo biti moguće u četvrtom kvartalu ove godine, neki već traže dalje – i koriste podatke kako bi došli do još više bikovskih zaključaka.

Jedan analitičar koji crta ružičastu sliku za 2022. je Villi Voo, tvorac izvora podataka Voobull i dobro poznat po svom istraživanju ciklusa tržišta bitkoina.

Tokom vikenda, Voo je istakao sve veći nedostatak Bitcoina kao verovatno gorivo za održivo smanjenje cena.

Istorijski gledano, primetio je, smanjenje ponude u kombinaciji sa većim tim zalihama koje ostaju u rukama hodlera koji ne planiraju prodaju stvaraju snažan signal bika.

Njegova metrika, „Dugoročni šok snabdevanja držača“, jasno prikazuje takav scenario koji se ponavlja više puta u istoriji Bitcoina.

„Tehnički naziv za ovaj grafikon je„ 2022 će biti dobra godina “, rezimirao je svojim sledbenicima na Tvitteru.

Kako je objavio Cointelegraph, dugoročni vlasnici već kontrolišu skoro rekordan udeo ponude BTC-a, što dovodi do očekivanja da će borba oko preostalih kovanica biti žešća nego ikad.

Ovo bi trebalo pomoći kada se odobri fizički ETF, što bi se moglo dogoditi već u novembru i nastaviti nekoliko meseci.

Stanje BTC -a na velikim berzama koje prati CriptoKuant u međuvremenu se sleglo na nešto manje od 2,4 miliona BTC -a nakon naglog pada u septembru.

Sledeće tržište Bitcoin medveda će doći
Uz toliko uzbuđenja zbog mogućeg vrhunca cene bitkoina ove godine i koliko bi to moglo biti visoko, neki analitičari već skreću pažnju na obrnuto – tržište medveda.

Povezano: 5 najboljih kriptovaluta koje ćete gledati ove nedelje: BTC, ETH, SOL, MATIC, FTM

Istorijski gledano, ništa ne ide ravno, a Bitcoin nije izuzetak. Svaki prepolovljeni ciklus je doživeo vrhunac cene godinu dana nakon što je prepolovljena subvencija bloka, nakon čega je usledilo dno cene srednjeg ciklusa.

Ovaj ciklus, tvrdi nekoliko poznatih učesnika na tržištu, neće biti drugačiji.

Kao takav, vrhunac cena će biti praćen produženim padom, u skladu sa 2014. i 2018. godinom.

Za popularnog analitičara Tvitter -a TechDev -a, ovaj sprat bi ipak trebao biti za red veličine veći od poslednjeg – čak 60.000 dolara – ali proces bi već trebao početi pre nego što se 2021. završi.

„Želim produženi ciklus. Ko ne? Ali ništa što sam video u makro PA smislu ne sugeriše da će se to dogoditi “, upozorio je sledbenike za vikend.

„Pazite na pokazatelje. 2-nedeljni RSI kanal, RVI 92-93. Ako su pogođeni, ja izlazim. Zanemarite ih u nadi da ćete dobiti novu paradigmu i verovatno ćete se navaliti na one koji to ne učine. “
Od nekoliko pratećih grafikona, jedan je uredno pokazao kako je indeks relativne snage Bitcoina u dvonedeljnim vremenskim okvirima uredno zabeležio svaki vrhunac.

Saradnik na Tviteru, Rekt Capital, takođe je iskoristio priliku da podseti sledbenike i pretplatnike na potrebu da se blagovremeno ostvari profit.

„Ljudi misle da BTC nikada neće videti još jedno -80% medveđe tržište jer je sada mainstream i suviše zrela imovina“, rekao je on.

„Ne zaboravimo da je pre samo nekoliko meseci došlo do korekcije od -53%. Prosečno tržište medveda duboko je -84,5%. Vrlo je verovatno da će se to dogoditi nakon ove Bikove pijace. “
Vikend je ipak dao optimističnu prognozu za tržište medveda, pri čemu je Dan Morehead, izvršni direktor Pantera Capital, tvrdio da će korito biti “pliće” od ostalih.

Kao što je Cointelegraph izvestio, druge mere gledaju na dobra vremena da se nastave do 2022. godine, čak i za Bitcoin. Ranije ovog meseca, PlanB, tvorac modela predviđanja cena bitkoina zasnovanih na zalihama i protoku, objavio je da je za trčanje potrebno još najmanje šest meseci.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button