bankarstvo

Sive nijanse nagoveštavaju planove za pretvaranje poverenja u bitkoine u ETF koji je podložan BTC-u

Institucionalni investicioni gigant Graiscale navodno razmatra pretvaranje svog Bitcoin Trusta u fizički podmiren berzanski fond (ETF).

U nedelju je Beri Silbert, izvršni direktor matične kompanije Graiscale, Digital Currenci Group, nagovestio da Graiscale planira da pretvori svoj Bitcoin Trust u spot-bitcoin (BTC) fond.

Nakon što je na Tviteru kritikovao gotovinski Bitcoin fjučers ETF, koji je nedavno odobrila Komisija za hartije od vrednosti Sjedinjenih Država, komentator Bitcoina Preston Pis se javio da pita Silberta kada će Graiscale-ov Bitcoin Trust biti pretvoren u ETF podložan BTC-u. “Ostanite sa nama”, odgovorio je Silbert.

Međutim, čini se da su investitori Graiscale Bitcoin Trusta bili uznemireni Silbertovim primedbama, a korisnik Tvittera Suvereign Individual se pitao šta bi restrukturiranje značilo za investitore koji drže akcije u Graiscale -ovom Bitcoin Trustu.

„Šta se dešava sa nama investitorima u sivim tonovima kada se odobri spot ETF? Da li se naše ulaganje pretvara u akcije ETF -a? ” tvitovali su.

Glasine o navodnim ambicijama Graiscale -a za Bitcoin ETF počele su da kruže prošle nedelje nakon što je izveštaj CNBC -a u kojem se citiraju anonimni upućeni tvrdio da Graiscale čeka da SEC konačno odobri Bitcoin ETF.

SEC je u petak objavio da je prihvatio registraciju hartija od vrednosti iz ProShares Trust-ovog fonda kojim se trguje na berzi Bitcoin-a. ProShares -ov ETF nudi investitorima izloženost ugovorima koji spekulišu o budućoj ceni BTC -a koji se izmiruju u gotovini.

Povezano: Bitcoin Trust FUD u sivim tonovima je sada završen jer poslednje GBTC otključavanje iznosi samo 58 BTC

Uprkos tome što se odobrenje ETF-a navodi kao primarni katalizator nedavnih akcija na bikovskom tržištu, mnogi analitičari kritikovali su fond zbog njegove strukture gotovine, umesto da se zalažu za to da SEC odobri Bitcoin ETF koji podržava i namiruje BTC.

Prema najnovijem ažuriranju fondova kompanije Graiscale u petak, kompanija se može pohvaliti 52,6 milijardi dolara imovine pod upravljanjem – 73% od kojih se nalazi u Bitcoin Trustu. Podaci sugerišu da zalihe Bitcoin -a u Graiscale -u čine otprilike 620.000 BTC -a ili 3,3% ukupne ponude Bitcoin -a.

/www.woodworkingplansgeek.com

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button