bankarstvo

Njujorške kompanije traže od guvernera da im uskrati dozvole za rudarenje kriptovaluta

Uticaj kripto rudarstva na životnu sredinu nastavlja da izaziva zabrinutost i kod regulatora i kod preduzeća.

Guvernerka države Nev Iork Kathi Hochul zatražila je grupa lokalnih preduzeća da odbije dozvole za pretvaranje starih gradskih elektrana na fosilna goriva u centre za rudarenje kripto. Zahtjev dolazi u obliku pisma koje su zajedno potpisale brojne organizacije, preduzeća i radne grupe.

U pismu se traži ekološka procjena za rudarstvo kriptovaluta sa dokazom o radu (PoV) u državi Nev Iork, dok se guverner Hochul poziva da uskrati dozvole za pretvaranje proizvodne stanice Greenidge i elektrana Fortistar North Tonavanda u postrojenja za kripto rudarstvo:

„Rudarstvo kriptovalutama sa dokazom posla koristi ogromne količine energije za napajanje računara potrebnih za poslovanje-ako se ova aktivnost proširi u Njujorku, to bi moglo drastično potkopati klimatske ciljeve Njujorka utvrđene Zakonom o klimatskom vođstvu i zaštiti zajednice.“
Prijedlog je istaknuo neefikasnost PoV autentifikacije i sugerira da bi ponovno pokretanje postojećih elektrana na fosilna goriva “ozbiljno ugrozilo napredak države u ispunjavanju mandata za smanjenje emisije stakleničkih plinova”.

Preduzeća su takođe citirala njujorškog državnog komesara Basila Seggosa iz Odeljenja za očuvanje životne sredine koji je rekao da „Greenidge nije pokazao poštovanje njujorškog zakona o klimi“.

Pozivajući se na potrebu potpune procene uticaja na životnu sredinu u vezi sa emisijama gasova sa efektom staklene bašte, u pismu se traži od Hočulove administracije da uskrati vazdušne dozvole iz naslova V za dva objekta na fosilna goriva.

Povezano: Rusija razmatra nove tarife za energiju prilikom preseljenja kineskih rudara kripto -tehnologija

S druge strane sveta, ruske vlasti planiraju da uvedu posebne tarife za električnu energiju za nedavno raseljene kineske rudare kriptovaluta.

U sredu je ruski ministar energetike Nikolaj Šulginov predložio novi okvir potrošnje energije za razlikovanje tarifa između opšte upotrebe i rudarenja kriptovaluta, navodeći:

„Ne možemo dozvoliti rudarima da iskoriste situaciju na račun niskih tarifa za električnu energiju za stanove.”
Prema istraživanju koje je sprovela Nev Iork Digital Investment Group, potrošnja energije Bitcoina (BTC) će ostati ispod 0,5% ukupne globalne vrednosti u narednoj deceniji. Studija takođe sugeriše da će ugljenični otisak bitkoina zavisiti od fluktuacija u ceni bitkoina, poteškoća u rudarstvu i potrošnje energije.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button