bankarstvo

Meksička medicinska firma prihvata blockchain za sertifikate o testiranju na COVID-19

Kompanija za medicinske usluge MDS Mekico pokrenula je brzu uslugu testiranja na COVID-19 koja koristi blockchain tehnologiju za verifikaciju rezultata.

Prema nedeljnom izveštaju lokalnih medija iProUP nevs, MDS Mekico je pokrenuo digitalnu platformu koja svojim pacijentima omogućava pristup rezultatima koji se ažuriraju u realnom vremenu. Rezultati se isporučuju fizički i sadrže KR kod koji se može skenirati da bi se proverili rezultati i pristupilo istoriji vakcinacije pacijenta na bloku blokova MDS Mekico.

MDS je saopštio da je usvojio blokčejn kako bi zaštitio rezultate kliničkih testova, zaštitio lične podatke pacijenata i sprečio falsifikovanje rezultata testova na COVID-19. Na veb stranici MDS -a piše:

„Da bismo izbegli falsifikovanje negativnih rezultata, počeli smo da sertifikujemo testove otkrivanja SARS-CoV-2 sa tehnologijom blokčejna i kriptografskim potpisom, koji štite informacije u jedinstvenom, nepromenljivom i nepromenljivom KR kodu koji se može proveriti širom sveta.
Rezultati testiranja učitani u MDS -ov blok -lanac takođe sadrže kriptografski potpis lekara koji je proverio ishod testa.

Povezano: Sledeća generacija zdravstvene zaštite zasnovane na podacima je ovde

MDS nije prvi entitet u Meksiku koji je prihvatio blockchain za digitalizovane rezultate testiranja na COVID-19, a meksička Nacionalna privredna komora (CANACO) najavila je u aprilu inicijativu za digitalizaciju pasoša za vakcinaciju u partnerstvu sa privatnom tehnologijom blokčejn tehnologije Ksertifi.

U avgustu su predstavnici industrije blockchain-a u Australiji takođe zatražili uvođenje registra vakcina zasnovanih na blockchain-u kako bi se zaustavilo širenje falsifikovanih pasoša vakcine protiv COVID-19 na mreži.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button