bankarstvo

Epic pozdravlja blockchain igre, ali ne očekujte Fortnite NFT -ove

Platforme za igre biraju strane u blockchain -u, kriptovalutama i nezamenljivim tokenima (NFT) u okviru svojih ekosistema.

Nakon izveštaja da je Valve zabranio kripto i igre povezane sa NFT-om na Steamu, njegov primarni konkurent, Epic Games Store, pokazao je pozdravni stav za programere blockchaina i upotrebu kripto u video igrama.

Izvršni direktor Epic Games Tim Sveenei rekao je da će Epic Games Store omogućiti igre koristeći blockchain tehnologiju sve dok se programeri pridržavaju relevantnih zakona i otkriju svoje uslove. Igre mora da oceni dobna grupa odgovarajuće grupe, napisao je Sveenei, dodajući:

“Iako Epic ne koristi kripto u našim igrama, pozdravljamo inovacije u oblastima tehnologije i finansija.”
Sveenei je za The Verge rekao da je, kada je u pitanju upotreba NFT -ova u video igrama, Epic spreman da radi sa ranim programerima u ovoj oblasti pod nekim ograničenjima kao dobavljač platformi. Međutim, prethodno je jasno stavio do znanja da Epic Games, kao programer igara, ne planira da koristi NFT -ove u svojim proizvodima poput Fortnite -a.

Izvršni direktor je pojasnio da Epic neće podržati transakcije kriptovaluta putem svoje usluge plaćanja, pa programeri moraju da koriste drugi sistem plaćanja. Epic Games Store takođe nema plan da uskoro integriše blockchain u svog klijenta.

Epic Games Store, koji je razvio veliki izdavač video igara Epic Games, platforma je za kupovinu i preuzimanje video igara. Pokrenuta 2018. godine, platforma omogućava korisnicima da kupe digitalnu verziju video igre putem desktop klijenta, a zatim je uskladište u biblioteci za preuzimanje i reprodukciju kad god požele.

Povezano: Polovina jedinstvenih aktivnih kripto novčanika igrala je blockchain igru u K3

Sveenei -jev komentar prati zabranu blockchain igara na Steam -u, istaknutoj prodavnici digitalnih video igara. Ažurirano uputstvo Steam -a za programere igara navodi da video igre koje koriste blockchain tehnologiju i „izdaju ili dozvoljavaju razmenu kriptovaluta ili NFT -ova“ nisu dozvoljene u digitalnoj prodavnici.

Programer igara SpacePirate tvrdio je da je „Steam-ovo gledište da stavke imaju vrednost i da ne dozvoljavaju stavke koje mogu imati vrednost u stvarnom svetu na svojoj platformi.“

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button