bankarstvo

Valve uklanja blockchain igre, govori korisnicima da ne objavljuju sadržaj na kripto ili NFT -ovima

„Steam-ovo gledište je da stavke imaju vrednost i da ne dozvoljavaju stavke koje mogu imati vrednost u stvarnom svetu na svojoj platformi“, tvrdio je jedan programer igara.

Korporacija za video igre Valve obavestila je korisnike da na njenom Steam tržištu neće biti dozvoljen sadržaj povezan sa kriptovalutama ili nezamenljivim tokenima.

Kako je 14. oktobra izvestio programer igara SpacePirate, Steam je ažurirao smernice o tome šta je autorima sadržaja dozvoljeno da objavljuju na platformi. Prema Steam -u, nijedna aplikacija izgrađena na blockchain tehnologiji koja „izdaje ili dozvoljava razmenu kriptovaluta ili NFT -ova“ nije dozvoljena u procesu uključivanja partnera. Ovo pravilo se pojavljuje zajedno sa smernicama koje zabranjuju govor mržnje, seksualno eksplicitne slike i klevetničke ili klevetničke izjave.

Iako bi nova smernica naizgled zabranila svim tradicionalnim igrama uključivanje sadržaja na kripto ili NFT -ovima, ona je navodno sprečila i programere blockchain igara da objavljuju na platformi. SpacePirate je rekao da se njihova igra Age of Rust uklanja, dok će drugi verovatno uslediti.

„Steam-ovo gledište je da stavke imaju vrednost i da ne dozvoljavaju stavke koje mogu imati stvarnu vrednost na svojoj platformi“, rekao je programer. “Iako poštujem njihov izbor, u osnovi verujem da su NFT -ovi i blockchain igre budućnost.”

Povezano: Metaverse, igra za zaradu i novi ekonomski model igara

Pokret bi mogao biti finansijski nepovoljan za Valve jer igre zasnovane na blockchainu postaju sve popularnije. Prema nedavnom izveštaju DappRadara, jedinstveni aktivni novčanici povezani sa decentralizovanim aplikacijama za igre dostigli su ukupno 754.000 za treći kvartal 2021. Mnoge blockchain igre nude igračima priliku da zarade žetonske nagrade u stvarnom svetu i trguju NFT-ovima u igri, pružajući mogući put za dalje usvajanje kripto.

Međutim, Valve Corporation je ranije ciljala kripto i blockchain na svom Steam tržištu. 2018. kompanija je uklonila igru koja je navodno otela računare korisnika da iskopaju kripto. Valve je prvobitno najavio da će prihvatiti plaćanja bitkoina (BTC) 2016. godine, ali je kasnije prekinuo ovu praksu, navodeći kao razlog visoke naknade i promenljivost.

Cointelegraph je kontaktirao Valve, ali nije dobio odgovor u vreme objavljivanja.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button