bankarstvo

Američki senator Varren predstavio je zakon o proučavanju uloge kripto -softvera u ransomvare -u

Kako se usvajanje kriptovaluta nastavlja ubrzano u Sjedinjenim Državama, zakonodavci žele bolje razumeti kako se ona koristi – u legalne i ilegalne svrhe.

Zakon o otkrivanju otkupnine, koji su uvele senatorka Elizabeth Varren i predstavnica Deborah Ross, zahtevao bi od žrtava napada na ransomvare da otkriju podatke o isplatama otkupnine Ministarstvu za unutrašnju bezbednost (DHS).

Predlog zakona, uveden u utorak, ima za cilj prikupljanje kritičnih podataka o plaćanju fiat -a i kriptovaluta i zaštitu investitora od sajber -kriminala.

U stalnim naporima da se obuzdaju nezakonite finansijske aktivnosti u SAD -u, Varrenovo zakonodavstvo ima za cilj da razvije „potpuniju sliku“ o napadima ransomvare -a:

“Moj račun sa kongresmenkom Ross postavio bi uslove za otkrivanje podataka kada se otkupnine plate i omogućio bi nam da saznamo koliko novca kibernetički kriminalci prisižu iz američkih entiteta za finansiranje kriminalnih poduhvata – i pomogao bi nam da krenemo za njima.”
Predlog zakona će takođe podržati studiju za pronalaženje veza između kriptovaluta i njihove uloge u napadima ransomvare -a, koju vodi ministar za unutrašnju bezbednost. Prikupljeni podaci će se koristiti za davanje preporuka za poboljšanje nacionalne sajber bezbednosti.

Kao što je Ross istakao, od američkih investitora još nije potrebno da prijavljuju uplate ransomvare -a, što je, prema njenim rečima, ključno za sprečavanje napada ransomvare -a. Novo zakonodavstvo „implementiraće važne zahteve za izveštavanje, uključujući iznos zahtevane i plaćene otkupnine i vrstu valute koja se koristi“, rekla je ona.

Zakon bi zahtevao od žrtava ransomvare -a u SAD -u da obelodane otkupnine u roku od 48 sati od plaćanja putem veb stranice koju će postaviti DHS.

Grupa za zastupanje malih preduzeća preporučuje američkom kongresu da „pojasni status digitalne imovine“

Dok savezne vlasti nastavljaju sa uvođenjem zakona za regulisanje kripto tržišta, izveštaj koji je podelila američka Komisija za hartije od vrednosti poziva Kongres da „pojasni status digitalne imovine kako bi bio jasan kada se radi o hartiji od vrednosti“.

Štaviše, nedavni predlog zakona od ponedeljka, Zakon o jasnoći digitalnih tokena iz 2021. godine, zahteva od SEC -a sigurnu luku za određene projekte sa tokenima. Predlog zakona koji je predložio predstavnik Patrick McHenri, zakon predlaže izmenu Zakona o hartijama od vrednosti iz 1933. godine koja bi omogućila projektima da ponude tokene kriptovaluta bez registracije kod vlasti do tri godine.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button