bankarstvo

Umbrella Netvork lansira se na Ethereumu sa mostom preko lanca do BSC-a

Decentralizovana oracle usluga Umbrella Netvork zvanično je lansirana na Ethereumu u petak, postavljajući osnovu za međulančane transakcije između dominantne platforme pametnih ugovora i Binance Smart Chain-a, ili BSC-a.

Most sa više lanaca koji povezuje Ethereum i BSC razvijen je interno u Umbrella Netvork, naglašavajući potrebu za prenosom žetona i druge kripto imovine između dve mreže. Most sa više lanaca takođe omogućava korisnicima da ulažu i obrađuju kripto tokene na bilo kom blok lancu. Umbrella je rekao da planira buduću međulančanu integraciju sa Poligonom, Solanom, Cardanom i Avalancheom, iako nije dat nikakav raspored.

Iako je blockchain industrija rodila nekoliko oracle usluga, Umbrella tvrdi da njen protokol pruža brze i pristupačne informacije o cenama u poređenju sa vodećim konkurentima. U početku će protokol imati preko 1.200 parova podataka na Ethereumu, omogućavajući korisnicima da integrišu podatke sa spot kriptovaluta, kripto derivata i tradicionalnih finansijskih tržišta.

Povezano: Brazilska berza želi da obezbedi proročanstva za digitalni real

Proročanstva se smatraju bitnom komponentom pametnih ugovora jer pružaju pouzdane izvore podataka iz vanjskih izvora, čime se proširuje opseg njihovih operacija. Čini se da potreba za pouzdanim izvorima podataka raste kako tehnologija pametnih ugovora postaje sve popularnija. Primer za to: Glavna brazilska berza istražuje načine da obezbedi ulazne podatke za projekat digitalne valute centralne banke zemlje.

Protokoli vezani za decentralizovane finansije ili DeFi želeli su da integrišu podatke. Chainlink, dominantni oracle provajder, iskazao je snažno prisustvo u ovoj niši, posebno od svog uspešnog postavljanja na Ethereum sloj-dva rešenja za skaliranje Arbitrum u avgustu.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button