bankarstvo

Viši strateg Bloomberga naziva Bitcoin globalnom rezervnom imovinom na putu do 100.000 dolara

Nakon velike korekcije, digitalna imovina koju vode Bitcoin i Ethereum na putu je za nove vrhunce, prema novom izveštaju Bloomberga.

Bloombergov viši robni strateg Mike McGlone udvostručio se na poziv za šestocifreni bitcoin (BTC), tvrdeći da je prvorođena kriptovaluta na dobrom putu da postane globalna rezervna imovina koja nadopunjuje američki dolar.

Septembarsko izdanje Bloombergovog Cripto Outlooka nazvalo je 100.000 dolara BTC -a i 5.000 dolara Etera (ETH) “putem najmanjeg otpora” nakon što su dve imovine preživele korekciju od preko 50% tokom leta.

„Kriptovalute se pojavljuju na oživljenom i osveženom tržištu bikova sa 2H pogodnošću strmog popusta u odnosu na prethodne vrhunce na početku“, napisao je McGlone, misleći na drugu polovinu 2021. Rekao je da su portfelji kojima nedostaje izloženost BTC-u ili ETH-u „goli“. , “O čemu svedoče relativne loše performanse zlata i državnih obveznica:

„Portfelji neke kombinacije zlata i obveznica pojavljuju se sve goliji bez da se neki Bitcoin i Ethereum pridruže mešavini. Makro smanjenje rizika primarna je prijetnja za tržište kripto bikova.
Iako predviđanja za šestocifreni Bitcoin nisu ništa novo, McGloneova dugoročna prognoza stavlja BTC u središte globalnog finansijskog sistema. „Verujemo da bitkoin predstavlja digitalnu budućnost“, rekao je McGlone nakon objašnjenja da je dolar napredovao više od 300% u odnosu na velike kolege od kada je predsednik Richard Nikon umanjio zlatnu klinčicu dolara 1971. On je dalje objasnio:

“Predviđamo budućnost Bitcoina, digitalnog rezervnog sredstva, nadopunjujući rezervnu valutu dolara.”
Povezano: Strah od septembra? Bitcoin se nada da će prekinuti trend pada

Najstrastveniji pristalice bitkoina dugo su tvrdili da će kriptovaluta sazreti i postati globalna rezerva. Njihovo uverenje potiče od superiorne monetarne politike Bitcoina u eri u kojoj su centralne banke naduvale ponudu novca, doprinoseći nejednakosti u bogatstvu i većim cenama robe, usluga i imovine.

Vrednost ponude bitkoina takođe je prepoznata u institucionalnim krugovima, pri čemu JPMorgan Chase i BlackRock tvrde da BTC nagriza tržišni udeo zlata kao skladišta bogatstva.

Povezano: Cena Ethereuma skočila na tromesečni maksimum iznad 4.000 dolara

Cena bitkoina u petak je pala na 51.000 dolara, jer se šire tržište kriptovaluta povećalo na više od tri meseca. Ukupna tržišna kapitalizacija svih kriptovaluta dostigla je 2,4 biliona dolara tokom maksimuma u ​​petak u poređenju sa niskim nivoom od oko 1,2 biliona dolara sredinom jula.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button