bankarstvo

Nomura nudi korisnicima uslugu pretplate na žetone za luksuzni italijanski restoran

Velika japanska finansijska kompanija Nomura najavila je u petak novu uslugu token blokova za kupovinu i trgovinu jelima u luksuznom italijanskom restoranu.

Najveće japansko finansijsko posredništvo, Nomura Holdings Inc., pokrenulo je pretplatničku uslugu nudeći korisnicima mogućnost kupovine i trgovine jelima u vrhunskoj italijanskoj službi za dostavu hrane.

Sigurnosni tokeni zasnovani na blockchainu predstavljaju četiri luksuzne pakete hrane japanskog kuvara Masaiukija Okude. Vlasnik dva afirmisana restorana u glavnom gradu Tokija, Okuda poznat je po svom osebujnom stilu kuvanja, koji često svojim klijentima predstavlja niške delicije, uključujući govedinu hranjenu maslinama i cikoriju zusajama.

Godišnje pretplate na italijanski restoran koštaju 60.000 japanskih jena, što je ekvivalentno 546 dolara, uz avansno plaćanje članstva od 3.000 jena (27.30 dolara). Prema veb stranici usluge, jela dostupna kupcima na meniju za dostavu uključuju raviole od bundeve, torteline od kukuruza i piletine i picu sa šparogama, između ostalih.

Takođe je napomenuto da će vlasnici žetona imati priliku da trguju stečenom hranom od sledeće godine.

Nomura je prošle godine organizovao pilot projekat koji je prodavao kripto tokene u zamenu za iskustvo iz stvarnog života. Lokalni stanovnici koji su kupili žeton mogli su da učestvuju u pravljenju supa od biljaka šparoga koje uzgaja ćerka firme Nomura Farm Hokkaido Co.

Nomura je izneo planove za širenje na druge sektore u narednim godinama, gradeći inicijative za podršku poljoprivrednim i ribljim proizvodima lokalnih preduzeća, uz doprinos rastućoj primeni digitalne imovine u stvarnom svetu.

Japanski finansijski regulator razmatra nametanje strožih kripto pravila

Japanska vlada nedavno je napredovala sa zakonodavstvom i propisima koji podržavaju usvajanje digitalne imovine. Do sada, prostor ostaje u nastajanju, ali ako saradnje poput Coinbase -a i Mitsubishi UFJ Financial Group sugerišu bilo šta, potražnja brzo raste širom zemlje.

Početkom leta 2010. godine, računarski programer Laszlo Haniecz završio je prvu prijavljenu komercijalnu kupovinu sa novokovanom valutom, Bitcoin (BTC). Haniecz je platio 10.000 BTC za dve pice Papa Johna, čija je vrednost tada bila skromnih 41 USD, ali danas stratosferskih 480 miliona USD.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button