bankarstvo

Komesar CFTC -a kaže da agencija ima široka ovlašćenja za sprovođenje kripto derivata

Davn Stump, jedan od četiri komesara koji trenutno rade u Komisiji za trgovinu robnim fjučersima (CFTC), objavila je saopštenje u kojem pojašnjava ovlašćenja agencije u pogledu digitalne imovine.

U izjavi od ponedeljka, Stump je rekao da je CFTC ovlašćen i regulatornim i izvršnim organima za robu. Ona nije izričito rekla da su digitalna sredstva roba slična gotovini u očima regulatornog tela, ali „čak i ako je digitalno sredstvo roba, to ne reguliše CFTC“. Međutim, prema komesaru, agencija je u okviru svojih ovlašćenja da reguliše derivate na digitalnoj imovini, „kao što su fjučers ugovori o bitkoinima i eterima koji su navedeni za trgovanje na različitim berzama regulisanim CFTC-om“.

Američke vladine agencije, uključujući CFTC, Komisiju za hartije od vrednosti i berzu, ili SEC, i Mrežu za sprovođenje finansijskih zločina, ili FinCEN, u velikoj su meri odgovorne za upravljanje regulativom i sprovođenjem digitalne imovine u zemlji. Međutim, svaki od njih ima različite jurisdikcione zahteve u vezi sa kriptovalutama, što često dovodi do zabune za kompanije koje pokušavaju da posluju u skladu sa zakonom.

Prema komesaru, CFTC bi trebao analizirati digitalno sredstvo koje se već smatra vrijednosnim papirom – i stoga bi potpadalo pod regulatorni kišobran SEC -a – kako bi utvrdilo gdje bi regulatorno tijelo agencije ležalo za proizvod derivata za taj isti projekat. Međutim, pojasnila je da CFTC ima ovlašćenja za sprovođenje finansijskih proizvoda koje trenutno reguliše.

„Platforma za trgovanje koja nudi derivate na digitalnu imovinu američkim licima bez registracije, ili kršenje pravila trgovanja CFTC -om, podložna je CFTC -ovim izvršnim organima“, rekao je Stump. „To je bio slučaj u nedavnoj akciji CFTC -a protiv BitMEKS -a, a CFTC je doneo slične takve radnje još od 2015.“

Ona je dodala:

“Da biste utvrdili regulatorno telo CFTC -a u pogledu digitalnog sredstva, nemojte pitati da li je digitalno sredstvo roba ili hartija od vrednosti – pitajte da li je u pitanju fjučers ugovor ili drugi derivativni proizvod.”
U slučaju BitMEKS -a, berza kripto derivata složila se da plati 100 miliona dolara u okviru nagodbe sa CFTC -om i FinCEN -om. Međutim, regulatorna agencija takođe navodno istražuje Binance Holdings Limited u vezi sa mogućim trgovinama derivatima od kupaca u SAD-u, i prethodno je podigla tužbu protiv Laino grupe zbog podsticanja investitora na Bitcoin (BTC), Ether (ETH) i Litecoin (LTC) ) trgovanje fjučersima bez odgovarajuće registracije.

Povezano: Poverenik CFTC-a prilagođen kriptovalutama Brian Kuintenz navodno planira da se povuče

Iako je Stump zauzela poziciju koja izgleda da izbacuje mnoge kriptovalute na propise i sprovođenje SEC -a, ona je samo jedan od četiri glasa – obično šest – na panelu koji reguliše robu. Komesar Brian Kuintenz, naizgled pro-kripto zastupnik u CFTC-u, navodno planira da se povuče krajem avgusta.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button