bankarstvo

3 razloga zašto je cena Avalanche -a (AVAKS) ovog meseca porasla za 200%

Blok-lajn mreže prvog sloja poput Bitcoin-a (BTC) i Ethereum-a (ETH) čine osnovu ekosistema kriptovaluta i omogućavaju funkcionalnost pametnih ugovora koja je omogućila stvaranje novih industrija poput decentralizovanih finansija (DeFi) i nezamenljivih tokena (NFT).

Avalanche (AVAKS) je relativno novo rešenje jednog sloja koje je nedavno doživelo značajno povećanje cena i usvojilo se kao dominantna platforma pametnih ugovora, Ethereum, koja se i dalje bori sa visokim transakcionim troškovima i sporijim vremenima obrade u poređenju sa konkurentima.

Podaci iz Cointelegraph Markets Pro-a i TradingViev-a pokazuju da je nakon što je 3. avgusta pala na najniži nivo od 12,24 USD, cena AVAKS-a je 20. avgusta skočila za 205% na višenedeljni maksimum, na 37,42 USD, pošto je njen 24-časovni obim trgovanja porastao na više od 1,4 milijarde dolara.

Tri razloga za značajan rast cena od AVAKS -a su njegov brzo rastući DeFi ekosistem, puštanje Avalanche mosta u Ethereum i jedinstveni tokenomski dizajn protokola koji nudi dinamičke naknade i mehanizam sagorevanja žetona.

Avalanche Rush proširuje DeFi ekosistem
Jedan od najvećih događaja koji se dogodio u vezi sa Avalanche protokolom bilo je najava Avalanche Rush -a 18. avgusta, programa za podsticanje rudarstva likvidnosti vrednog 180 miliona dolara pokrenutog zajedno sa Aave -om i Curve -om koji je osmišljen da uvede više aplikacija i sredstava u svoj rastući DeFi ekosistem.

Prva faza programa Rush trebalo bi da počne u bliskoj budućnosti i omogućiće da se AVAKS koristi kao podsticaj za rudarenje likvidnosti za korisnike Aave-a i Curve-a tokom perioda od tri meseca.

Fondacija Avalanche izdvojila je AVAKS u vrednosti od 27 miliona dolara za finansiranje programa podsticaja dodatnim izdvajanjem planiranim za drugu fazu.

Program je osmišljen kako bi pokazao posvećenost Avalanche Foundation da proširi DeFi na mreži i pomogne u „stvaranju pristupačnijeg, decentralizovanog i ekonomičnog ekosistema“.

Dokazi o rastu DeFi -ja na mreži Avalance mogu se pronaći u povećanju ukupne zaključane vrednosti (TVL) u protokolima na mreži, kao što su Pangolin i Benki Finance koji su nedavno premašili TVL od 300 miliona dolara.

Ethereum most olakšava migraciju imovine
Drugi razlog za bikovski rast koji je viđen u ekosistemu Avalance u proteklih nekoliko nedelja je puštanje Avalanche Bridgea (AB) 29. jula. Ova „tehnologija premošćivanja sa lancem nove generacije“ omogućava prenos imovine između lavine i Ethereum mreže.

Kao što je prikazano u gornjem tveetu, u tri nedelje od pokretanja AB-a, on je prebacio više od 100 miliona dolara u vrednosti tokena između dve mreže dok vlasnici traže okruženja sa nižim tarifama za obavljanje svojih transakcija.

Procenjuje se da je AB pet puta jeftiniji od prethodnog Avalanche-Ethereum Bridge-a (AEB) i navodno će ponuditi „bolje korisničko iskustvo od svih do sada pokrenutih cross-blockchain mostova“.

Ako Ethereum u bliskoj budućnosti ne može da se nosi sa visokim transakcionim troškovima, postoji velika šansa da će sredstva i likvidnost nastaviti da migriraju u lance poput Avalanche -a kako njihovi DeFi ekosistemi rastu u veličini i vrednosti.

Povezano: Lavina (AVAKS) u zoni „prekomjerne kupovine“ nakon 100% povećanja u nedelji dana – Ispravljanje?

Sagorevanje transakcija poboljšava AVAKS tokenomiku
Treći razlog za sve veće interesovanje za Avalanche mrežu je jedinstvena tokenomska struktura protokola koja uključuje mehanizam sagorevanja transakcionih taksi koji pomaže u smanjenju cirkulacije zaliha tokom vremena.

Kao što je gore navedeno u tvitu, sve takse na Avalanche-u se spaljuju u korist svih u zajednici jer će se garantovano ograničena ponuda od 720 miliona AVAKS-a vremenom smanjiti. Ovo bi moglo pomoći u povećanju vrednosti preostalih žetona u opticaju.

U vreme pisanja ovog članka, spaljeno je više od 163.000 AVAKS -ova, brojka koja se sve brže povećava kako sve više korisnika trguje na mreži.

Mehanizam naknade mreže takođe će biti podvrgnut nadogradnji na treću fazu kajsije koja će 24. avgusta uvesti dinamičke naknade C-Chain-a.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button