bankarstvo

Pokretanje kripto poreza TakBit prikuplja 130 miliona dolara u rundi finansiranja, koja sada vredi 1,3 milijarde dolara

Već klasifikovan kao jednorog, američki programer poreza na kriptovalute TakBit sada vredi više od 1,3 milijarde dolara nakon nedavne runde finansiranja.

Prema saopštenju od četvrtka, IVP i Insight Partners su vodili rundu finansiranja Serije B vrednu 130 USD za TakBit uz učešće Bitcoin bika Anthonija “Pompa” Pompliana, Tiger Global, Paradigm, 9Iards Capital, Sapphire Ventures i Madrona Venture Group. Kompanija je saopštila da planira da upotrebi sredstva – koja procenjuju vrednost na 1,33 milijarde dolara – za povećanje sistema poreskih i računovodstvenih ponuda, kao i za otvaranje novih kancelarija u Sjedinjenim Državama i Velikoj Britaniji.

Investicija dolazi pet meseci nakon što je kompanija prikupila 100 miliona dolara u rundi Serije A, za koju je rekla da će se koristiti za finansiranje njenog širenja u Ujedinjeno Kraljevstvo. Ove godine, TakBit je pokrenuo kancelariju u Sijetlu i planira da obezbedi analizu podataka u vezi sa kriptovalutama i podršku za obračun poreza za poreske obveznike putem Službe za unutrašnje prihode ili Poreske uprave.

Izvršni direktor TakBita Austin Voodvard govorio je danas na Pompovom IouTube kanalu, rekavši da je kompanija očekivala dodatne zahtjeve američke vlade za izvještavanje o kripto porezu, poput onih u računu od 1,2 biliona dolara koji je ove sedmice usvojen u američkom Senatu. Prema Voodvard -u, porezi na kriptovalute bili su “tema broj jedan o kojoj se raspravljalo i raspravljalo”, pošto je nekoliko američkih senatora predložilo amandmane koji menjaju jezik u vezi sa kripto posrednicima u zakonu.

IRS će vam oduzeti kripto krizu ako ne možete da vratite porez

Pokrenut 2018. godine, TakBit je dizajniran da automatizuje aspekte usklađenosti sa kripto porezima za preduzeća, potrošače i vlade. Kompanija je ove godine postigla status jednoroga – u vrednosti od najmanje milijardu dolara – i udružila se sa mnogim firmama koje se bave digitalnom imovinom, uključujući veliku kripto berzu Gemini.

“Živimo u vremenu u kojem sve ide digitalno, uključujući tradicionalnu imovinu”, rekao je Voodvard. “Pošto smo izgradili i primenili savremeni poreski i računovodstveni softver prilagođen digitalnoj imovini, postalo je jasno da su nasleđena rešenja za izveštavanje o poreskim informacijama izgrađena na zastareloj tehnologiji koja pruža loše iskustvo klijentima.”

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button