bankarstvo

Australijski korisnici kriptovaluta imaće pristup uslugama prijavljivanja poreza

Razmena kriptovaluta Cripto.com pokrenula je besplatnu uslugu prijavljivanja poreza za korisnike sa sedištem u Australiji. U današnjem saopštenju, Cripto.com je rekao da je prilagodio svoje postojeće poreske usluge za korisnike kriptovaluta u Sjedinjenim Državama i Kanadi kako bi omogućio Australijancima da precizno prijavljuju kriptovalute o svojim porezima.

Razmena je saopštila da je radila sa profesionalnim poreskim savetnicima kako bi osigurala da je usluga u skladu sa zakonima za podnošenje poreza na kriptovalute u zemlji. Cripto.com omogućava korisnicima da uvezu svoje zapise kripto transakcija u platformu za prijavljivanje poreza kao što je TokenTak i generišu izveštaj koji će podneti vlastima – Službi unutrašnjih prihoda u Sjedinjenim Državama, Kanadskoj agenciji za prihode i Australijskoj poreskoj upravi, ili ATO.

Razmena kaže da nudi ovu uslugu bez ikakvih troškova korisnicima, bilo da prijavljuju dobitke ili gubitke. Međutim, korisnici kriptovaluta verovatno moraju imati račune u okviru podržanih razmena i novčanika kako bi vlastima pružili potpunu poresku evidenciju. Cripto.com trenutno omogućava korisnicima Coinbase -a, Krakena, Binance -a, Binance.US -a, BitBui -a i drugih da iskoriste uslugu poreskog izveštavanja.

Bajdenov plan poreza na kapitalnu dobit da povuče kripto na Zemlju sa Meseca?

Kao i u Sjedinjenim Državama i drugim zemljama, australijske vlasti u mnogim slučajevima smatraju likvidaciju kripto holdinga događajem kapitalne dobiti i u skladu s tim se oporezuju. Međutim, kriptovalute koje se koriste za plaćanje robe i usluga u Australiji se ne oporezuju kao prihod pod uslovom da su troškovi ispod 10.000 aud, ili otprilike 7.340 dolara.

U maju je ATO izdao upozorenje za sve korisnike kriptovaluta koji podnose poreze u Australiji da precizno prijave bilo kakvu dobit. U to vreme, vladina agencija je rekla da predviđa da će 600.000 Australijanaca koji su ulagali u digitalnu imovinu podnositi poreze, a planiralo je da kontaktira 400.000 drugih kako bi ih ohrabrilo da pregledaju ranije podnete poreske prijave radi eventualnih odstupanja.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button