bankarstvo

Čovek koji je iskoristio 14M ICKS tokena zbog greške može pokrenuti tužbu da ih zadrži

Ljubitelj kriptovaluta koji je iskoristio grešku u ICON mreži kako bi iskovao veliku količinu svog izvornog ICKS tokena, može podneti zahtev za sticanje prava prema kalifornijskom saveznom sudiji.

U ponedeljak, 9. avgusta, okružni sudija SAD Villiam H. Orrick rekao je da slučaj pokreće nova pitanja o digitalnoj svojini. On je dodao da je tužilac Mark Shin adekvatno tvrdio da je ICON fondacija pogrešila što mu je zamrznula račune kripto imovine nakon što je iskoristio njen pogrešni kod.

Prema Zakonu 360, navodi su bili dovoljni da se omogući nastavak postupka, a sudija Orrick je odbio najveći deo predloga ICON fondacije za odbacivanje tužbi.

Prema sudskim podnescima, Shin je otkrio grešku u kodu ICON mreže nakon ažuriranja softvera u avgustu 2020. Prilikom pokušaja prenosa uloženih tokena, Shin je otkrio da se u njegovom novčaniku pojavilo 25.000 novih izvornih ICKS tokena.

Mislio je da postoji „vizuelna greška u softveru novčanika“ i ponovo je pokušao proces pri čemu je generisano još 25.000 ICKS tokena.

Nedostatak koda omogućio je Shinu da u to vreme napravi ukupno 14 miliona novih ICKS tokena u vrednosti od oko 7,8 miliona dolara. Mnoge od tih žetona potom je preneo na berze kripto valuta Kraken i Binance.

Prema sudskom nalogu, Shin je priznao da „autori i programeri [ažuriranja softvera] možda nisu nameravali da se mrežni predlog ponaša kao što je bio“, ali je tvrdio da je on novi zakoniti vlasnik tokena od koda usvojene su promene.

Tvrdio je da se ICON ne slaže i zatražio od Binancea i Krakena da mu zamrzne račune, rekavši da je napao mrežu. Sudija se složio sa tvrdnjama tužioca o mogućim vlasničkim pravima na tokenima koji omogućavaju nastavak predmeta, navodeći:

„Pitanje u ovoj fazi je, međutim, da li je Shin vjerovatno navodno posedovao interes u ICKS tokenima. Nalazim da ima. “
Ted Normand iz Roche Freedmana koji zastupa Shina dodao je da slučaj postavlja pitanja u vezi s tvrdnjama o decentralizaciji koje neke mreže iznose:

“Ako ste kompanija DeFi koja izdaje imovinu … ne možete imati decentralizovani ekosistem samo kada je to zgodno.”
Južnokorejski blockchain projekat pao je sa svojih prethodnih visokih pozicija na grafikonima tržišne kapitalizacije jer su ICKS tokeni pali u cenu i uveliko promašili na ovom bikovskom tržištu. Danas se ICKS trguje na 1,12 USD, što je pad od 91,5% u odnosu na najviši nivo u januaru 2018 od nešto više od 13 USD.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button