bankarstvo

Tether tvrdi da je povećao ukupnu imovinu za 21 milijardu dolara u novom računovodstvenom pregledu

Tether Holdings Limited, kompanija koja stoji iza stabilnog kota USDT -a, objavila je u ponedjeljak izvještaj nezavisnog računovođe u kojem se tvrdi da njegovi tokeni u potpunosti podržavaju njegove rezerve.

Moore Caiman, računovodstvena mreža sa sedištem na Kajmanskim ostrvima, pregledala je Tetherov najnoviji izveštaj o konsolidovanim rezervama ili CRR i utvrdila da je kompanija ispunila svoje obaveze za rezerve za period koji je završio 30. juna 2021. godine.

Prema izveštaju, konsolidovana ukupna imovina kompanije Tether iznosila je najmanje 62.773.190.075 USD za izveštajni period. Konsolidovane ukupne obaveze kompanije iznosile su 62.628.932.116 USD, od čega se 62.610.829.196 USD odnosi na USDT.

Mišljenje Moore Caiman o ovom pitanju je sledeće:

„Po našem mišljenju, CRR koji je pripremilo rukovodstvo grupe Tether Holdings Limited 30. juna 2021. u 23:59 UTC, predstavljen je u skladu sa kriterijumima koji su u njemu izneti i, u svim materijalnim aspektima, pošteno je iskazan. ”
Kako je Cointelegraph izvestio, Tether -ova konsolidovana imovina je vredela 41.017.565.708 dolara od 29. aprila 2021. godine.

Junski izveštaj je dalje otkrio da gotovina i gotovinski ekvivalenti iznose 53,3 milijarde dolara ukupne imovine kompanije Tether. Ovo uključuje 30,8 milijardi dolara u komercijalnim papirima i depozitnim potvrdama, 6,2 milijarde dolara u gotovini i bankovnim depozitima, 1 milijardu dolara u obrnutim repo zapisima i 15,2 milijarde dolara u državnim zapisima.

Osigurani zajmovi koji nisu povezani sa bilo kojim od Tether -ovih povezanih preduzeća iznose 2,5 milijardi dolara. Kompanija je takođe držala preko 4,8 milijardi dolara korporativnih obveznica, fondova i plemenitih metala. Nešto više od 2 milijarde dolara uloženo je u „ostale investicije“, uključujući digitalne žetone.

Tether je u maju ove godine prvi put otkrio raspad imovine. Na dan 31. marta 2021. godine komercijalni zapisi činili su 65,39% njegove kategorije „gotovina, gotovinski ekvivalenti, drugi kratkoročni depoziti i komercijalni zapisi“. Za junski izveštajni period, ta brojka je pala na 57,72%.

Povezano: Tether prvi put otkriva potpunu analizu rezervi

Tržišna kapitalizacija USDT -a trenutno prema podacima industrije iznosi 62,6 milijardi dolara. USDT je i dalje najveći svetski stabilan novčić, iako je njegov udeo na ukupnom tržištu opao jer veliki konkurenti, poput USDC -a, nastavljaju da rastu popularnost.

Tether je u aprilu kovao svoj 50-milijarditi novčić, dok su Bitcoin (BTC) i druge kriptovalute dostigle nove istorijske vrhunce. Druga faza bikovskog tržišta, za koju se čini da je u toku ovog meseca, mogla bi u bliskoj budućnosti pokrenuti veću potražnju za stabilnim kovanicama vezanim za dolar.

Povezano: Ne, Bitcoin ne ulazi u ciklus medveda sličan 2018., pokazuju novi podaci, jer BTC cilja 45.000 dolara

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button