bankarstvo

Cena Ethereuma skoči iznad 3 hiljade dolara u ‘crvenu zonu’ izazivajući strahove od rasprodaje

Ethereum-ov izvorni eter Ether (ETH) prešao je iznad 3.000 dolara u produženom rastu na usponu 7. avgusta, dostigavši vrhunac od tri meseca. Ipak, neverovatan pomak kriptovalute na gore takođe je povećao njene mogućnosti da se suoči sa medvedom reakcijom.

Indikator na lancu koji prati ukupan procenat Ethereum adresa u dobiti predviđao je pomenutu prognozu pada. Detaljno, takozvani pokazatelj “Ethereum: Procenat adresa u dobiti” kompanije Glassnode dostigao je 96,4% usred rasta cena ETH/USD.

Lek Moskovski, glavni direktor za investicije u Moskovski Capital -u, istakao je metričku sposobnost predviđanja Ethereum vrha. Gledajući unazad, kad god je Glassnode indikator prešao prag od 90%, to je rezultiralo sticanjem profita među investitorima u Ether.

“Vratili smo se u crvenu zonu, istorijski povezanu sa lokalnim vrhovima”, rekao je Moskovski misleći na gornju tabelu Glassnode. Bez obzira na to, dodao je da bi cena mogla neko vreme ostati blizu trenutnih maksimuma – iznad 3.000 dolara.

Istiskivanje ponude zadovoljava HOLDING sentiment
Izgledi Moskovskog ukazali su na nameru trgovaca da zadrže Ether, uglavnom zbog euforije oko nadogradnje softvera koja je dodala deflatorni pritisak na ETH.

Optimizam oko londonskog hard forka proizilazi iz sve veće oskudice koja bi dugoročno trebala učiniti ovu digitalnu imovinu vrijednijom, posebno protiv rastuće potražnje.

Povezano: Altcoin Roundup: Hodling Ethereum? Evo kako i gde uložiti svoj ETH

Londonska nadogradnja će podeliti skoro 13.000 novih Ether žetona izdatih za plaćanje rudarskih taksi za gas na tri dela. Jedan od njih je osnovna naknada koju korisnici plaćaju za obavljanje ETH transakcija, a koju će nadograđeni Ethereum protokol sada spaliti.

Osim toga, Ethereum-ov tekući prelaz sa energetski intenzivnog mehanizma dokazivanja udela na brže i jeftinije dokazivanje udela (PoS) takođe smanjuje snabdevanje aktivnim Eterom sa tržišta.

Detaljno, PoS mehanizam traži od mrežnih operatora da polože 32 ETH u pametni ugovor kao ulog za pokretanje blockchaina. Zauzvrat, protokol nagrađuje štediše godišnjim prinosima.

Moskovski je nagovestio da bi trgovci mogli smatrati da je držanje Etera privlačnije od sigurnog privremenog profita jer se ETH/USD sada trguje 79,82% iznad svog dna od 20. jula od 1.718 USD. Ipak, tehnički pokazatelji takođe ukazuju na veće šanse za prodaju u kratkom roku.

Taj RSI
Najnoviji zalet Etera iznad 3.000 dolara takođe je gurnuo njegov dnevni indeks relativne snage (RSI) u područje prekomjerne kupovine.

RSI omogućava trgovcima da izmere zamah trenda imovine kako bi procenili njeno stanje prevelike kupovine i preprodaje. Jednostavno rečeno, trgovci tumače očitavanje iznad 70 kao pretkupljeno – znak prodaje imovine. Nasuprot tome, RSI ispod 30 predstavlja mogućnost kupovine zbog uslova prodaje imovine.

Povezano: Ethereum gleda tronedeljni niz pobeda u odnosu na Bitcoin dok se cena BTC-a spušta ispod 39 hiljada dolara

Eterovo dnevno RSI očitavanje trenutno se nalazi blizu 79, kao što je prikazano na donjoj tabeli.

U međuvremenu, padajuće podešavanje probijanja klina na dnevnom ETH grafikonu predviđa njegov profitni cilj blizu 3.250 USD. Padajući klinovi obično traju koliko i ukupna visina između gornje i donje linije trenda klina.

Povezano: Izvršni direktor MiEtherVallet beleži dve „ključne“ komponente nadogradnje Ethereum London

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button