bankarstvo

Skuare će kupiti australijsko fintech Afterpai u dogovoru od 29 milijardi dolara

Džek Dorsejeva kompanija za digitalna plaćanja, pogodna za kriptovalute, proširuje konkurenciju sa globalnim platnim gigantima poput PaiPal-a, preuzimanjem velike australijske kreditne kompanije.

Skuare je u nedelju objavio da je kompanija zaključila ugovor o implementaciji šeme za kupovinu svih izdatih akcija u fintech kompaniji Afterpai u poslu vrednom 29 milijardi dolara. Transakcija se zasniva na završnoj cijeni obične dionice Skuare -a i očekuje se da će sve dionice biti plaćene u prvom kvartalu 2022. godine.

Akvizicija omogućava Skuare -u da dodatno ubrza svoje strateške planove za ekosisteme plaćanja jer kompanija želi da integriše Afterpai u svoje poslovne jedinice Seller i Cash App kako bi omogućila uslugu „kupi sada, plati kasnije“ (BNPL).

BNPL transakcije koje se nazivaju i rate na rate, omogućavaju klijentima da plaćaju račune u malim porcijama tokom određenog vremenskog perioda, a aktivno ih uvode globalne finansijske kompanije poput PaiPal, Mastercard, Klarna, Citi i druge.

Prema najavi, integracija će omogućiti malim preduzećima da ponude BNPL na blagajni, omogućavajući korisnicima naknadnog plaćanja da upravljaju svojim obročnim otplatama direktno u aplikaciji Cash i da otkriju da BNPL nudi direktno u aplikaciji. Integracija označava novu prekretnicu za Skuare u zadovoljavanju rastuće potražnje potrošača za prelaskom sa tradicionalnih kredita.

Suosnivač i izvršni direktor Skuare-a Dorsei rekao je da će kupovina pomoći kompanijama da ispune svoju zajedničku misiju da finansijski sistem učine pristupačnijim, poštenijim i inkluzivnijim. „Zajedno možemo bolje povezati naše ekosisteme Cash App i Seller kako bismo isporučili još ubedljivije proizvode i usluge za trgovce i potrošače, vraćajući snagu u njihove ruke“, primetio je.

DeFi na Bitcoin -u: Jack Dorsei kaže da će se to desiti zahvaljujući novoj podeli Skuarea

Kao deo transakcije, suosnivači i viši rukovodioci kompanije Afterpai pridružiće se Skuare-u i pomoći će u vođenju povezanih trgovačkih i potrošačkih poslova kompanije Afterpai u okviru ekosistema Skuare’s Seller and Cash App. Skuare se takođe složio da uspostavi sekundarnu kotaciju na australijskoj berzi hartija od vrednosti (ASKS) kako bi akcionarima za naknadno plaćanje omogućilo da trguju akcijama Skuare preko CHESS depozitarnih interesa na ASKS -u.

Vest dolazi usred Trga koji najavljuje značajnu zaradu u drugom kvartalu, beležeći rast prihoda od bitkoina (BTC) od 200%. Skuare-ove Bitcoin usluge ostvarile su 55 miliona dolara bruto dobiti, povećavajući se za 223% u odnosu na prošlu godinu, dok je Cash App ostvarila bruto profit od 546 miliona dolara, povećavši se za 94%.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button