bankarstvo

Nakon masovne najave kupovine BTC-a, MicroStrategi kaže da bi mogao prodati do milijardu dolara na lageru

Istog dana, kompanija za poslovnu inteligenciju MicroStrategi najavila je da će koristiti 488 miliona dolara od prihoda od prodaje privatnom ponudom za kupovinu Bitcoina, kompanija je rekla da iz istog razloga može prodati i do milijardu dolara svojih akcija.

U prijavi za američku komisiju za hartije od vrednosti S-3 od ponedeljka, MicroStrategi je rekao da će pokrenuti ponudu hartija od vrednosti „na tržištu“ koja će joj omogućiti da vremenom proda do milijardu dolara svojih redovnih deonica klase A. Kompanija je rekla da namerava da prihod od ponude koristi „u opšte korporativne svrhe, uključujući i sticanje bitkoina“.

„Bitcoin ne plaća kamate ili druge prinose, pa će sposobnost generisanja povrata ulaganja od neto prihoda od ove ponude zavisiti od toga da li vrednost Bitcoin-a raste nakon naše kupovine Bitcoin-a sa neto prihodima od ove ponude, ”Rekao je podnesak. „Buduće oscilacije u cenama trgovanja Bitcoin-om mogu rezultirati našim pretvaranjem Bitcoin-a kupljenog sa neto prihodima od ove ponude u gotovinu čija je vrednost znatno ispod neto prihoda od ove ponude.“

Povezano: MicroStrategi može da zadrži više od 4 milijarde dolara u Bitcoin-u nakon najnovije privatne ponude i kupovine kripto

Prema prijavi SEC-a, MicroStrategi je od 4. juna držao 92.079 bitkoina (BTC) – otprilike 3,7 milijardi dolara u trenutku objavljivanja – s tim što je kompanija danas rekla da namerava da kupi dodatnih 488 miliona dolara u kripto valuti. U prijavi se vidi da je MicroStrategi kupio svoje postojeće posede po prosečnoj BTC ceni od 24.450 američkih dolara, što znači da je kompanija zabeležila rast vrednosti svog kriptoa za skoro 1,5 milijardi američkih dolara.

Ako firma ponovo iskoristi celokupan prihod od milijardu dolara za ulaganje u Bitcoin, dodala bi u svoju kasu otprilike 25.000 kovanica po trenutnoj vrednosti od 40.150 USD. Cena kripto imovine porasla je za više od 8,8% u poslednja 24 sata.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button