bankarstvo

2 indikatora cena bitkoina sugerišu da BTC još nije dostigao dno

Trgovci koriste razne strategije da bi utvrdili da li je cena Bitcoin-a dosegla dno, ali podaci o lančanim aktivnostima i derivatima nagoveštavaju da je situacija i dalje neizvesna.

Trgovci koriste različite strategije da bi utvrdili da li je cena Bitcoina pala na dno, ali podaci o lančanim aktivnostima i derivatima nagoveštavaju da je situacija i dalje neizvesna.

Da li je cena Bitcoina već pala na dnu? Prema korisniku Tvittera Noshitcoins, derivati i podaci na lancu signaliziraju da bi se mogao naći još jedan nedostatak.

Trgovci pokušavaju da tempiraju očekivani preokret trenda još od trenutka kada je Bitcoin (BTC) 12. maja pokrenuo korekciju od 48% na 30.000 američkih dolara. Taj potez je kulminirao likvidacijom dugih pozicija u vrednosti od 12 milijardi dolara, a do danas je ostalo poverenje trgovaca donekle prigušen.

Zajednica je svuda počela da traži znakove za preokret, uključujući tehničke obrasce, podatke o inflaciji CPI u Sjedinjenim Državama i depozite na razmeni Bitcoin. Na primer, neki analitičari su izjavili da bi bio dovoljan viši maksimum, praćen pomicanjem iznad 40.000 američkih dolara.

Međutim, dva dana kasnije, Bitcoin je uspeo da probije nivo od 40.000 dolara, iako taj potez nije trajao duže od šest sati. U međuvremenu, drugi trgovci su zaključili da je potrebno ponovno testiranje dna od 30.000 dolara pre nego što odskoči.

Iako bi za tim izjavama mogli postojati empirijski dokazi ili čak logika, tržišne cene ne reaguju uvek na spoljne vesti ili prethodne formacije grafikona. Za razliku od akcija, investitori u Bitcoin ne mogu se osloniti na često korišćene višestruke procene ili čak uporedive vrednosti.

Sigurno je da je digitalno čuvanje vrednosti jedan od primera upotrebe, ali istovremeno je necensobibilan i lako prenosiv. Pored toga, neki korisnici cene Bitcoin-ovu peat-to-peer fiat konvertibilnost izvan razmene koje poznaju vaši kupci. Još jedan faktor koji treba uzeti u obzir su investitori koji povećavaju svoj Bitcoin portfelj zbog nedostatka korelacije sa tradicionalnom finansijskom imovinom.

Ova panaceja različitih i ponekad sukobljenih narativa stvara prepreke za modeliranje tržišnog potencijala, status usvajanja i čak merenje efikasnosti nedavnih dešavanja.

Neki će navijati za Teslu i velike kompanije koje grade rezerve bitkoina, dok drugi ne bi trebalo da brinu manje o tome ko drži BTC i umesto toga fokusiraju se na izazove skalabilnosti i zamenljivosti.

Skev: Profesionalni pokazatelj „straha i pohlepe“
Opcije poziva omogućavaju kupcu da stekne Bitcoin po fiksnoj ceni kada ugovor istekne. Put opcije, s druge strane, pružaju osiguranje kupcima i štite od pada cena.

Kad god se market mejkeri i profesionalni trgovci naginju bikovima, oni će zahtevati veću premiju na call (bui) opcije. Ovaj trend će prouzrokovati negativan 25% indikator iskrivljenosti delta. S druge strane, ako je donja zaštita skuplja, indikator iskrivljenosti postaće pozitivan.

25-odstotni nagib delta koji oscilira između negativnih 10% i pozitivnih 10% obično se smatra neutralnim. Ova uravnotežena situacija održala se do 16. maja, pošto je Bitcoin izgubio kritičnu podršku od 47.000 dolara, koja je bila održana 76 dana.

Kako su se tržišta pogoršavala, tako je porastao i pokazatelj 25% delta iskrivljenosti, a troškovi zaštitnih opcija su skočili. Stoga, dok metrika ne uspostavi neutralniji obrazac bliži nivou od 5%, čini se preuranjenim nazivati tržište dnom.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button