bankarstvo

Sive skale premašuju 50 milijardi dolara: „Uskoro će proći najveći svetski ETF za robu“

Glavni američki menadžer imovine Greiscale je prvi put premašio 50 milijardi dolara imovine kripto valuta pod upravljanjem. Graiscale-ov AUM sve je bliži fondu od 57 milijardi dolara najvećeg robnog ETF-a.

Kompanija planira pretvoriti u ETF kada to propisi dozvole. Da je ETF već odobren, Graiscale bi bio drugi po veličini robni ETF iza SPDR Gold Shares.

GLD je fizički podržani fond kojim se trguje zlatom (ETF) i kotira na berzama u SAD-u, Meksiku, Singapuru, Japanu i Hong Kongu. Generalni direktor Graiscale-a Michael Sonnenshein tvitovao je da veruje da će Graiscale Bitcoin Fund ili GBTC verovatno za nekoliko meseci nadmašiti GLD fond tržišnom kapitalizacijom.

Sivi tonovi pružaju izloženost kriptovalutama institucionalnim investitorima i ukupno drže približno 660 000 BTC, što predstavlja 3,5% od 18,68 miliona cirkulišuće ponude Bitcoin-a. Gotovo 655.000 od njih se drži u Bitcoin Trustu u Graiscale-u.

Greiscale se ne bavi samo Bitcoin-om, sa skoro 20% AUM-a kompanije koji se širi na desetak drugih kripto valuta, uključujući Ethereum (7,4 milijarde USD), Litecoin (405 miliona USD), Ethereum Classic (267 miliona USD) i Bitcoin Cash (234 miliona USD) . U poslednjih mesec dana stvoreno je još pet trustova – Decentralandova MANA (18,6 miliona dolara), Livepeer (13 miliona dolara), Filecoin (7,7 miliona dolara), osnovni žeton pažnje (4,8 miliona dolara) i Chainlink (4,5 miliona dolara). Firma je već uveliko najveći američki menadžer digitalnih sredstava, sa Panterom, drugim po veličini menadžerom, koji ima samo 4,3 milijarde dolara, manje od jedne desetine od 50 milijardi dolara koliko drži Greiscale. Juče je menadžer imovine najavio partnerstvo sa magazinom Time za proizvodnju obrazovne serije kripto video zapisa. Časopis se takođe složio da prima uplatu u bitkoinima i digitalnu imovinu drži u bilansu stanja.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button