bankarstvo

Cena bitcoin-a od 56,3 hiljade dolara i singl od 1 milijardu dolara za tržišnu ograničenje BTC je tu da ostane

Kako je cena bitkoina (BTC) u jutrošnjoj trgovinskoj sesiji gurnula iznad 55.300 dolara, njegova tržišna kapa je prvi put premašila 1 bilion dolara 19. februara. Probijanje se nastavilo tokom celog dana i tokom proteklih sat vremena cena BTC-a pogodila je još jedan najviši nivo na 56.368 dolara. Sada kada je Bitcoin zacementirao svoj status kao milijardu dolara vredne imovine među Amazonima, Apple-om i Google-om, stare banke pokazuju sve veće interesovanje za pružanje usluga čuvanja kripto valuta za svoje kupce.

Prema Treice Dahlem-u, analitičaru TheTIE-a, razgovori na društvenim mrežama, uključujući „Bitcoin“ kao ključnu reč, porasli su za 38% od 18. februara. Više od 102 000 tvitova poslato je u protekla 24 sata, a ovo je samo „ 30.000 tvitova sramežljivo postavlja novi rekord. “ Dahlem je rekao:

„Broj korisnika Tvitera koji svakodnevno razgovaraju o Bitcoin-u dostigao je novi vrhunac od 38.500, što je 325% više u odnosu na godinu dana ranije.

Višestruki altcoin su se pridružili BTC-u i Ether-u (ETH) u uspostavljanju novih vrhunaca svih vremena jer su i centralizovani i decentralizovani tokeni za razmenu doživeli snažne proboje. Binance Coin (BNB) je i dalje imao koristi od rastućeg uticaja Binance Smart Chain-a (BSC), dok je porast obima podigao token na novi maksimum od 348,72 USD.

Ovaj parabolični skup obezbedio je mesto BNB-a kao trećeplasirani projekat tržišnom kapitalizacijom iza Bitcoina i Etra. Projekti povezani sa DeFi-om poput PancakeSvap (CAKE) i Venus (VKSS) dve su od glavnih atrakcija BSC-a i obojica su dostigla nove maksimume od 20,62 USD, odnosno 101.50 USD. REN je takođe napravio talase nakon što je nedavna integracija sa BSC pomogla da se token podigne na rekordno visokih 1,69 dolara.

Tradicionalna tržišta nedelju zatvaraju mešovito Posle sedmice novih maksimuma glavnih indeksa, tradicionalna tržišta zatvorila su sedmicu pomešano u petak, dok se američka ekonomija suočava sa kontinuiranim padovima pandemije i rastućom nezaposlenošću. NASDAK je dan završio za 0,07% dok je Dov bio ravno. S&P 500 je opao za 0,19%.

Bikovski zamah može se produžiti tokom vikenda Kako se tradicionalna tržišta zatvaraju tokom nedelje, bikovski zamah koji pokreće Bitcoin i altcoins visoko ne pokazuje znake usporavanja. Nedavni istorijski podaci pokazuju da Bitcoin-ovi skupovi 2021. godine imaju tendenciju da se dešavaju vikendom i mnogi analitičari veruju da bi najbolje rangirana digitalna imovina mogla da napadne nivo od 60.000 dolara tokom vikenda.

Dežurna priroda kripto sektora znači da su tržišta uvek aktivna negde na planeti. Kako trenutno tržište bikova privlači širu pažnju maloprodajnih i institucionalnih investitora, izgleda da trend smanjenja obima trgovine vikendom više nije na snazi. Iako je cena Etera (ETH) ostala zakačena ispod 2.000 dolara, ipak je uspela da se skoči na novi maksimum svih vremena na 1.974 dolara. Sve su češći žamori da su institucionalni investitori duboko zainteresovani za povraćaj koji se nudi ulaganjem na Eth2, kao i zbog učešća u rastućem DeFi sektoru, koji su oba pokretačka snaga rastuće potražnje za eterom.

Nedavna probijanja cena od najboljih tokena poput Bitcoin-a i Binance Coin-a i DeFi superzvezda poput REN-a i CAKE-a takođe su pomogla da se ukupna tržišna kapitalizacija sektora kripto valuta podigne na novih rekordnih 1.705 triliona dolara. Trenutno dominacija Bitcoin-a iznosi 61,1%

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button