bankarstvo

Etar leti na mesec? Evo šta napaja raketu ETH

Eter je ponovo dostigao vrhunac svih vremena 2. februara, dostigavši psihološku ocenu od 1.500 dolara. Od tada je njegova cena ostala iznad ovog nivoa i trenutno iznosi oko 1.700 dolara.

Zajedno sa Bitcoin-om (BTC) i drugim kripto valutama, Ether (ETH) je zabeležio izvanredne akcije cena od početka 2021. godine, koji su za mesec dana porasli za 10,46%. Iako Bitcoin takođe beleži pozitivne akcije cena, sramežljiv je prema svom prethodnom rekordnom maksimumu od 41.941 dolara dostignutom 8. januara.

Količine etera su u porastu. Prema dobavljaču tržišnih podataka CriptoCompare, količina spotova dostigla je maksimum svih vremena 11. januara, a obim za mesec porastao je za 320% u odnosu na decembar 2020. Paralelno sa sve većim obimom podataka, podaci analitičke kompanije CriptoKuant pokazuju da se količina etera koji se drži na centralizovanim berzama smanjuje na nove najniže vrednosti, što signalizira povećani pritisak kupovine za ETH.

Povećavaju se i odlivi iz razmene, što pokazuje da su kupci zainteresovani za držanje imovine umesto za prodaju. Ki Ioung Ju, izvršni direktor kompanije za kriptoanalitiku podataka CriptoKuant, rekao je za Cointelegraph: „Budući da se rezerve ETH na svim berzama smanjuju, mislim da će se kontinuirano nastavljati sve dok se ne prestane smanjivati.“

Podaci o izvedenicama takođe pokazuju bikove izglede za Eter, jer je prema platformi za analitiku podataka Laevitas, 80% obima opcija na Deribitu dominirali pozivi (nalozi za kupovinu) 2. februara kada je ETH dostigao najviši maksimum od oko 1.500 dolara – bikovski znak. Prema Ben Zhou, izvršnom direktoru razmene Bibit, Ether sustiže Bitcoin u pogledu potražnje i obima trgovine. Rekao je Cointelegraph-u: „U proteklih nekoliko dana količina naših ETH / USD i ETH / USDT parova nije previše daleko od njihovih BTC kolega.“

Institucionalni angažman Eter je dobro poslovao kako u maloprodaji tako i u institucionalnom svetu, s tim što se potražnja za eterom brzo povećavala. Dok je Greiscale, najveći svetski menadžer sredstava za kriptovalute, prethodno zatvorio nekoliko altcoin trustova, uključujući Ethereum Trust, investicije su nastavljene početkom januara, a trenutno u svom pisanju ima ETH u vrednosti od 4,25 milijardi USD, što je povećanje od preko 240% u poslednja tri meseca.

Jonathan Hobbs, autor knjige The Cripto Portfolio i bivši menadžer fonda za digitalnu imovinu, rekao je za Cointelegraph: „Videli smo opštu rotaciju na kripto tržištu na altcoins, dok je Bitcoin bio u opsegu. Ethereum je proki za tržište altcoin-a kojem institucije mogu pristupiti preko poverenja sive. Sa tržišnom kapitalizacijom od skoro 200 milijardi dolara, Ethereum je dovoljno velik da ga institucije počnu ozbiljno shvatati. “ Kako se interesovanje za Eter povećava, tako se povećavaju i mogućnosti za institucionalno angažovanje. 8. februara, eter fjučersi će biti dodati na trgovačku berzu u Čikagu zajedno sa Bitcoin-om. Hobbs je dodao: „CME fjučers trgovina će pružiti novi pečat odobrenja institucijama. Očekivao bih da će se Ethereum okupiti uoči događaja osmog februara.

Ali bio bih oprezan kada bih se povukao oko ili odmah nakon lansiranja. “ Aktivnost na Ethereum-u, DeFi-u i NFT-ovima Rastuća potražnja kako iz maloprodajne, tako i iz institucionalne gužve može se pripisati rastućoj aktivnosti i prevarama oko decentralizovanog finansijskog sektora. Ukupna vrednost zaključana u DeFi-u takođe se povećava i trenutno iznosi skoro 35 milijardi dolara, prema DeFi Pulse-u, najvišem nivou svih vremena.

Obim trgovine na decentralizovanim berzama takođe se neprekidno povećava. Prema analitičkom alatu DeFi prime, DEKS-ovi su tokom januara, rekordnog meseca, imali obim trgovine preko 55 milijardi dolara. Nekoliko tokena DeFi-a takođe je u poslednje vreme dostiglo vrhunac svih vremena, uključujući Aave, Unisvap i SushiSvap.

Iako nefungemijski tokeni još uvek zaostaju u pogledu aktivnosti i obima, sektor se zahuktavao, posebno u svetu igara i umetnosti. Nedavno je Hashmasks, projekat zasnovan na NFT-u, uspeo da proda preko 7.600 ETH (otprilike 10 miliona dolara u to vreme) NFT tokena koji predstavljaju kolekcionarske kartice. Konkurencija zaostaje? Kako se Eter nastavlja okupljati, tako su i ostali altcoin-ovi imali značajne cenovne akcije. Međutim, mnogi su još uvek daleko od svojih starih vrhunaca svih vremena, uključujući Ether konkurente, poput EOS-a.

Ovi blockchain projekti prvog nivoa gube tlo pod nogama Ethereum-a, a nedavni izveštaj kompanije rizičnog kapitala Outlier Ventures pokazuje da mnogi Ethereum konkurenti beleže pad razvojne aktivnosti. Ilja Abugov, savetnik u DApp-ovom agregatoru statistike DAppRadar, rekao je za Cointelegraph: „Kako Ethereum ekosistem raste, postaje sve atraktivnije za integraciju sa njim. Faktor kompostibilnosti povećava se sa sve većim brojem DApps-a, ​​a količina kapitala i broj aktivnih programera čine ga veoma privlačnim za druge timove. Možete to videti čak i po broju različitih omotanih tokena koji dolaze u Ethereum.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button