bankarstvo

Tokom januara bilo je aktivno 22,3 miliona bitkoin adresa

Januar je bio rekordni mesec za cenu i mrežne aktivnosti Bitcoin-a, sa više od 22,3 miliona jedinstvenih adresa koje su aktivno slale ili primale BTC tokom 31 dana.

Prekretnicu je uočio agregator podataka kripto tržišta Glassnode, koji je tvitovao da je u januaru zabeležen najveći mesečni broj jedinstvenih aktivnih adresa u istoriji Bitcoin-a Januarska skok aktivnosti pobeđuje prethodni rekord od više od 21 milion aktivnih adresa iz decembra 2017. Od 2017. godine broj jedinstvenih adresa koje stupaju u interakciju sa Bitcoin-om nije pao ispod 10 miliona mesečno.

Uprkos porastu jedinstvenih aktivnih novčanika, Glassnode je takođe primetio da se broj „aktivnih entiteta“ na Bitcoin mreži znatno smanjio od skoka na nove maksimume početkom januara. Glassnode definiše entitet kao „skup adresa koje kontroliše isti mrežni entitet“.

Količina trgovine Bitcoin-om je prošlog meseca naglo porasla na rekordne nivoe, pošto je Bitcoin 8. januara prerastao 30.000 dolara da bi postigao najviši nivo od blizu 42.000 USD pre objavljivanja tri nedelje agresivne konsolidacije vezane za opseg.

Američka berza Kraken, 2. februara, objavila je da je tokom januara 2021. obradila veći obim transakcija nego tokom cele 2019. godine, sa imovinom vrednom 56 milijardi dolara koja je prošlog meseca promenila vlasništvo na platformi.

Tokom ovog meseca brojne berze kriptovaluta doživele su prekide, a Kraken i Coinbase najavili su mere namenjene sprečavanju budućih kvarova u slučaju porasta prometa i obima.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button