Bitcoin

SEC se bavi Robinhoodovim rukovanjem GameStop trgovanjem

U strahu da nedavni brisanje i nestabilnost “podrivaju poverenje na tržištu”, američki regulator za hartije od vrednosti kaže da istražuje fijasko Robinhooda.

Američki nadzorni organ za hartije od vrednosti istražuje aferu Robinhood i Redditors. Barem u toliko reči. Komisija za hartije od vrednosti je u petak dala zajedničku izjavu izražavajući zabrinutost zbog „ekstremne volatilnosti cena trgovanja određenih akcija tokom proteklih nekoliko dana“.

Iako komisija nije koristila reči „GameStop“, „Robinhood“ ili „Reddit“, očigledno je da Komisija govori o nedavnom haosu oko njih trojice. Već je privukao veliki regulatorni pritisak. SEC je, međutim, precizirala: „Komisija će pažljivo pregledati akcije koje preduzimaju regulisana lica koja mogu dovesti investitore u nepovoljan položaj ili na drugi način neprimereno inhibirati njihovu sposobnost trgovanja određenim hartijama od vrednosti.

Robinhood, koji je već predmet ogromnih reakcija njegovih korisnika, očigledno je u vidokrugu ove najave, jer je on „regulisani entitet“, tj. Broker-diler u središtu vesti. Nije bez presedana za Robinhood da zaustavi trgovinu GME i ostalim akcijama, ali je zaustavljanje prodaje, ali ne i kupovina, izazvalo masovnu ljutnju investitora i slučajnih posmatrača.

U isto vreme, mnogi ukazuju na r / VallStreetBets, Reddit grupu ujedinjenu u kupovini i održavanju Gamestopa, kao primer klasične manipulacije tržištem ili drugih kršenja zakona o hartijama od vrednosti u novom medijskom prostoru.

Marc Povers, bivši izvršni ured SEC-a, a trenutno vanredni profesor na polju regulacije blokova na Međunarodnom univerzitetu Florida, branio je ovaj stav, ali je predložio alternative klasičnom izvršenju: „Drugi način pristupa ovom pitanju, umesto da se kreće po pojedincima, jeste izdavanje izveštaja 21 (a) kao načina davanja smernica tržištu i ovim generalno novijim investitorima u pogledu stava SEC o manipulaciji tržištem i drugim zakonima koji mogu bili primenljivi na situaciju, slično onome što je SEC uradila izdavanjem DAO izveštaja koji uključuje ICO u julu 2017. “

Povers se pozivao na početni ulazak SEC-a u početne ponude kovanica, koji se u to vreme nije uzdržavao, ali je rezultirao masovnim suzbijanjem naknadnih ICO-a.

Ali, možda je to rezultat toga što su dom, senat i predsedništvo iznenada pod demokratskom vlašću i željni da se vrate u nasleđe nasleđeno sa Vall Streeta u protekle četiri godine, ali vrlo malo na saveznom nivou ozbiljno govori o tome da uradi bilo šta u vezi s rediteljima .

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button