Bitcoin

Više institucija će se zagrejati za kripto kada tržošna kapitalizacija dostigne 2T

„Samo proširivanjem igrališta i omogućavanjem većeg učešća kripto će dostići i održati tržišnu granicu od 2 biliona dolara i više.“

Novi izveštaj savetodavne firme Aite Group, koji je naručila platforma za razmenu eToro, otkriva da još uvek postoje barijere koje ometaju institucionalno usvajanje kripto.

Na osnovu intervjua sa 25 učesnika na institucionalnom tržištu, izveštaj navodi da bi kripto tržište moglo dostići tržišnu kapitalizaciju od 2 biliona dolara ako bi se više institucionalnih igrača ukrcalo usred povoljnijih uslova. Ove firme bi verovatnije usvojile kripto da je bilo manje regulatorne nesigurnosti, razvijene tržišne infrastrukture i manje rizika oko sigurnosti.

„2020. je bila godina kada su mnogi institucionalni investitori, poput banaka i tradicionalnih menadžera imovine, počeli da ulažu u kripto ili ozbiljno razmišljaju o tome, a nekoliko njih je klasu imovine – posebno Bitcoin – označilo kao zaštitu od inflacije“, rekao je šef poslovnog razvoja eToro Tomer Niv. „Samo proširivanjem igrališta i omogućavanjem većeg učešća kripto će dostići i održati tržišnu granicu od 2 biliona dolara i više.“ Izveštaj je naveo druge ključne faktore koji bi institucionalne investitore mogli odvesti u kripto prostor.

Oni uključuju „standardizovani globalni regulatorni režim“, kao i pouzdanu tržišnu infrastrukturu koja bi mogla da pruži garancije institucijama koje su oprezne u pogledu načina na koji će kripto biti regulisana u njihovoj nadležnosti. Pored toga, izveštaj navodi „tehničku složenost“ kao još jednu prepreku koju treba prevazići. Neki učesnici izrazili su zabrinutost zbog rizika od čuvanja privatnih ključeva, ali prepoznali su prednosti kripto hladnjače. Niv je dodao:

„Ohrabrujuće je videti da je u toku sledeća faza evolucije kripto industrije sa većim učešćem institucija […] Potrebno je učiniti više sa stanovišta tržišne infrastrukture kako bi se ova grupa investitora osećala prijatno pridružujući se kripto ekosistemu . “

Institucionalni igrači su u velikoj meri doprineli rastu kripto tržišta u 2020. godini. Početni ulog firme za poslovnu inteligenciju MicroStrategi u iznosu od 425 miliona dolara za Bitcoin (BTC) i naknadne kupovine kripto proizvoda zajedno sa menadžerom digitalnih sredstava Graiscale Investments koji je neprestano povećavao svoju imovinu pod upravljanjem doveli su BTC do svih- vreme visoke cene. Usledio je skup mnogih tokena, što je rezultiralo time da je ukupna tržišna kapitalizacija kriptovaluta prvi put srušila 1 bilion dolara početkom januara.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button