Bitcoin

Bitkoini su zapravo uzeli samo 2% tržišne kapitalizacije zlata

Dolazak do 10% tržišne kapitalizacije zlata značilo bi da svaki bitcoin košta 154.000 dolara, kaže CriptoKuant.

Bitcoin (BTC) mora mnogo dalje da usisa čak 10% tržišne kapitalizacije zlata nego što to tvrde stari podaci, otkriva popularni pokazatelj.

Ističući brojeve iz realizovane gornje granice Bitcoin-a 12. januara, Ki Ioung Ju, izvršni direktor mrežnog analitičkog resursa CriptoKuant, rekao je da je kriptovaluta uzela daleko manje tržišne kapitalizacije zlata nego što je ranije tvrđeno. Realizovana kapa hladi igru Bitcoin brojeva Kako je Bitcoin rastao u ceni krajem 2020. godine i dostigao najvišu vrednost od 42.000 dolara prošle nedelje, pojavio se narativ da investitori zamenjuju zlato za BTC, te da je Bitcoin na taj način uzeo oko 7% tržišne kapitalizacije plemenitog metala od 10 biliona dolara .

Koristeći ostvarenu gornju granicu, koja izračunava tržišnu kapitalizaciju na drugačiji, precizniji način, stvarna „krađa“ zlata zapravo iznosi 2%, kaže Ki. Za razliku od tržišne kapitalizacije, metrika meri cenu po kojoj se svaki bitcoin poslednji put kretao i isključuje kovanice na centralizovanim kastodijskim berzama, isključujući tako špekulativna kretanja.

Daleko izgubljeni BTC, koji će se poslednji put kretati po verovatno nižim cenama od današnjih, takođe drži niži. „Ljudi su rekli da je $ BTC uzeo 7% tržišne kapitalizacije za zlato. Ne to nije. Postoje nepotraživani, nedostupni i izgubljeni bitkoini. Na osnovu ostvarenog ograničenja, to je samo 2% “, tvitovao je uz realizovani grafikon ograničenja.

Ostvarena kapitalizacija Bitcoin-a iznosila je u sredu 227 milijardi dolara, dok je njegova standardna tržišna kapitalizacija bila 645 milijardi dolara.

Učinak BTC-a je bolji od zlata Uprkos svom sporije sporijem napretku, Bitcoin i dalje izuzetno dobro napreduje protiv zlata, koje nije uspelo da nadoknadi svoje gubitke u BTC uslovima, čak iako je BTC / USD u ponedeljak pao na blizu 30.000 američkih dolara. Bitkoini su kupili 18,6 unci plemenitog metala u vreme objavljivanja, prema podacima kompanije Bui Bitcoin Vorldvide.

Kako je izvestio Cointelegraph, međutim, ostaju kritike ljubitelja zlata, pri čemu je zlatna greška Peter Schiff bacio sumnju kako na status Bitcoin-a kao sigurnog utočišta, tako i na interes institucionalnih investitora za njega.

„Bitcoin se u petak trgovao blizu 42 hiljade dolara, a u ponedeljak blizu 30 hiljada dolara. Imovina koja padne za 28% tokom vikenda nije sigurno utočište, zaliha vrednosti ili održiva hedžing protiv inflacije “, tvitovao je ove nedelje. „Ako želite da se kockate na Bitcoin, kupite Bitcoin.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button