bankarstvo

Proslave i kripto u 2020. godini : Blockchain gradovi ,Bitcoin početnici i Tvitter trolling

Poznate osobe se već dugo koriste za promociju brendova, proizvoda i usluga sa različitim stepenom uspeha, a prostor kripto valuta nije izuzetak od ove prakse.

U proteklim godinama, najveća imena u svetu zabave napravila su talase u kripto prostoru za odobravanje ili ulaganje u projekte, tokene i kompanije. Neki su ostali, drugi su otišli, a nekolicina je završila u vrućoj vodi za svoje navale u kripto kazan. 2020. takođe je video da brojne poznate ličnosti iz različitih sfera života ulaze u sukob, a kao i obično, zajednica kriptovaluta je besna zbog pridošlica i njihovog učešća.

Dakle, pogledajmo najznačajnije poznate ličnosti koje su se pridružile, one koje su napustile i one koje su pokazale povećano interesovanje za ekosistem kripto valuta u 2020. godini. Akon: Vizije afričkog grada na kripto pogon Američka muzička zvezda Senegala Akon obožavana je širom sveta ne samo zbog svojih hitova koji su se našli na top listi, već i zbog svog filantropskog i preduzetničkog rada tokom godina. Njegova inicijativa Lighting Africa pomogla je u pružanju energetskih rešenja za solarnu energiju u 28 zemalja na kontinentu, a takođe je postao zagovornik upotrebe kripto valuta i tehnologije blokčejna.

U 2018. godini Akon je otkrio planove za lansiranje kripto valute nazvane Akoin koja će postati matična valuta futurističkog grada koji predviđa da gradi u svojoj zemlji Senegalu. Premotajte unazad nekoliko godina, a ovi planovi su konačno objavljeni i objavljeni za javnost.

Akon Citi bi trebalo da bude grad s kriptovalutom vredan 6 milijardi dolara izgrađen na 2.000 hektara zemlje koju mu je, navodno, poklonio predsednik Senegala, Macki Sall. Grad će se nalaziti u blizini glavnog grada Senegala Dakara. Očekuje se da će prva faza izgradnje grada Akon početi u narednih nekoliko meseci, a očekuje se da će biti završena do kraja 2023. godine, a građevinski ugovor je već dodeljen američkoj inženjerskoj firmi.

Primarna infrastruktura, uključujući puteve, usluge otpada i solarnu elektranu, biće izgrađena u prvoj fazi zajedno sa bolničkim kampusom, tržnim centrom, stambenim objektima, hotelima i policijskom stanicom. Pored toga, parkovi, sportski stadion, industrijski kompleks i univerzitet takođe su predviđeni za izgradnju u prvoj fazi. Grad će takođe u velikoj meri zavisiti od obnovljive solarne energije.

Kako se navodi u detaljima projekta, očekuje se da će se druga faza razvoja odvijati tokom pet godina, od 2024. do 2029. godine, a kulminiraće završetkom Akon Citi-a i njegovim radom isključivo na ekonomiji koju pokreću akoin kriptovaluta i ekosistem.

Iako Akon Citi može postati živi, dišući grad sa kripto napajanjem tek 2030. godine, Akonova vizija i sposobnost da pokrene plan u akciji 2020. godine sigurno su mu doneli mesto na ovoj listi. Maisie Villiams iz Game of Thrones privlači Bitcoin zajednicu Poslednja sezona Igre prestola možda je mnoge fanove ostavila podmornim, ali njeni likovi i njihovi glumci iz stvarnog života postali su voljeni od mnogih širom sveta.

Maisie Villiams, koja u TV seriji glumi omalenog, ali smrtonosnog Aria Starka, još je jedna poznata ličnost koja se 2020. godine pridružila kripto zajednici. U novembru, Vilijams je na Tviteru pitala svojih 2,7 miliona pratilaca da li bi trebalo da „ide dugo na bitkoin“ u anketi koja je sakupila preko 900.000 glasova, 3.400 retvitova, 3.700 komentara i 16.000 sviđanja.

Iako je prebrojavanje glasova na kraju decembra rezultiralo time da je 53% glasača reklo „ne“, mnoštvo uticajnih ličnosti iz sveta kripto valuta, blockchaina i šire dodalo je svoja dva centa na to mesto.

Poznati voditelj kripto podcasta Peter McCormack dao je Villiams-u vrlo maksimalistički odgovor u komentaru rekavši „Bitcoin i ništa drugo“, dok se Barri Silbert u Game of Thrones-u pozvao na smrtonosnu nevolju poznatu kao „sivi tonovi“ kada je predložio Villiamsu da istražuje ulaganje putem digitalnog Graiscale-a -aktiva poverenja. Na kraju dana, Vilijams se odlučila i „ipak ih kupila“. Aria Stark je uvek radila svoje.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button