Bitcoin

Možda ćete dobiti otkaz ako ne posdeujete bitcoin

Sada bi mogao biti rizik od karijere za menadžera portfelja da u svom portfelju nema Bitcoin – predsednik CoinShares govori o Bitcoin sentimentu na CNBC

Predsedavajući CoinShares i bivši trgovac robom JP Morgan Danni Masters rekao je CNBC-u da se finansijski pejzaž promenio do te mere da bi neizlaganje Bitcoin-u moglo biti rizičniji potez za portfolio menadžere od ulaganja u njega.

Intervjuisan na Pover Lunchu, šef kompanije za upravljanje digitalnim sredstvima osvrnuo se na činjenicu da se u prošlosti smatralo rizičnim za menadžere imovine koji rade u institucijama da ulažu novac u Bitcoin.

Ali on je tvrdio da „percipirani rizik od karijere zbog toga što imate Bitcoin u svom institucionalnom portfelju, kao menadžer portfelja, brzo prelazi u rizik od karijere jer nemate Bitcoin u svom portfelju, a to je zaista zapanjujući razvoj“. Voditeljka CNBC-a Kelli Evans rezimirala je izjavu: „To je savršeno dobro rečeno, više nećete dobiti otkaz ako ste imali neki Bitcoin, ali možda ćete dobiti otkaz ako to ne učinite.“

Masters veruje da se percepcija Bitcoin-a kao izuzetno nestabilne imovine smirila, jer se „kolebljivost ostalih klasa imovine pokazala mnogo promenljivijom nego što su ljudi očekivali“.

Rekao je da je Bitcoin izbacio svoju bivšu negativnu stigmu među glavnim investitorima i da više nije pitanje da li će kompanije biti izložene digitalnoj imovini, već kada i koliko, pozivajući se na investicije Skuare-a, Microstrategi-a i Paipal-a.

Ove kompanije „nadmašuju tržište jer izlaze u javnost sa izloženošću Bitcoin-u“, i kao rezultat toga: „Sentiment je električan, u to nema sumnje.“ U oktobru je Masters izjavio da je Bitcoin bio sve otporniji i u vrlo jakoj poziciji, jer je njegova cena odbila da posustane, uprkos vestima o optužbama podnetim protiv osnivača velike berze derivata BitMEKS koji bi u prošlosti doveli do smanjenja cena:

“Nakon kriptovanja tokom MtGok-a, zabrane u Kini, Bitfinek-ovog hakovanja, Trampovih komentara i mnogih drugih priča o razbijanju tržišta koje tačno istoriju bitkoina, zapanjilo me je odsustvo negativnog kretanja cena, posebno oko BitMEKS-a,” Indeks straha i pohlepe zauzima 92 od 100 mesta, što ukazuje na osećanje krajnje pohlepe. Ovi nivoi nisu viđeni od juna 2019. godine kada je indeks dostigao 95.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button