Bitcoin

Facebook-ova Vaga će se navodno lansirati u januaru 2021. godine kao usd stabilcoin

Dugo očekivana digitalna valuta Vaga konačno je mogla da ugleda svetlost dana već u januaru 2021. godine, navodi se u novom izveštaju.

Nakon više od godinu dana nadzora globalnih finansijskih regulatora, Vaga će lansirati u obliku digitalne valute podržane u američkim dolarima, izvestio je Financial Times 27. novembra.

Pozivajući se na tri osobe uključene u projekat Vaga, Financial Times je napisao da će planovi udruženja Vaga na kraju dodati više fiat valuta u korpu imovine koja podupire vrednost Vage. Očekivan u januaru, tačan datum pokretanja još uvek nije poznat i zavisio bi od toga kada Udruženje Vaga dobije regulatorno odobrenje švajcarskog Nadzornog tela za finansijsko tržište (FINMA) da posluje kao platna služba.

Glasnogovornik FINMA-e odbio je da komentariše Cointelegraph u vezi sa potencijalnim lansiranjem Vage u januaru 2021. Predstavnik se osvrnuo na saopštenje o postupku izdavanja dozvola Vagi, navodeći: „U skladu sa uobičajenom praksom, FINMA neće pružati ni javne informacije o statusu tekući postupak niti spekulišite kada će možda biti završen. “

Udruženje Vaga nije odmah odgovorilo na zahtev kompanije Cointelegraph za dodatnim informacijama. Pokrenuto u junu 2019. godine, Udruženje Vaga suočilo se sa velikim regulatornim nadzorom zbog čega je niz kompanija-članica poput PaiPal-a i MasterCard-a naknadno napustilo projekat.

Korpa valuta koje podržavaju LIbru prvobitno je uključivala nekoliko fiat valuta, uključujući američki dolar, evro, japanski jen, britansku funtu i singapurski dolar. Prema Financial Times-u, nekoliko članova Vage veruje da je imenovanje pravnog šefa HSBC-a Stuarta Levei-a za izvršnog direktora bilo prekretnica za projekat Libra.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button