bankarstvo

Američki zvaničnik trezora kaže da IRS procenjuje modele za pravila izveštavajna o kripto porezu

Služba unutrašnjih prihoda Sjedinjenih Država (IRS) razvija domaća pravila izveštavanja za oporezivanje kripto valuta – procenjujući prednosti i nedostatke različitih modela kripto poreza, izjavio je u četvrtak zvaničnik Ministarstva finansija.

Prema višem savetniku Ureda za poreske politike Ministarstva finansija, Erika Nijenhaus na OECD događaju koji je 19. novembra bio usredsređen na blokchein – IRS se suočava sa izborom između pristupa oporezivanja kripto orijentisanog na rizik, slično međunarodnom zajedničkom standardu izveštavanja, a drugi pristup fokusira se na poreske obaveze.

Kako je izvestio Bloomberg Lav, govoreći na OECD-ovom forumu za globalnu politiku blokcheina za 2020, Nijenhaus je rekao: „Nijedno od tih pitanja nije lako […] Među svima njima postoje kompromisi i mi naporno radimo na razmišljanju o svim tim pitanjima.“ Viši savetnik za poresku politiku Trezora takođe je naglasio da će teret koji svaki pristup oporezivanju kripto valuta stavlja na kriptovalute kao što su berze doneti niz koristi, poput poboljšane usklađenosti sa propisima.

Na tom događaju, glavni zvaničnik berze kriptovaluta, Lorens Zlatkin, potpredsednik poreza u Coinbase, opovrgnuo je ove komentare. Tvrdio je da SAD ne bi trebalo da kreiraju pravila izveštavanja koja se fokusiraju na transakcije, jer će velike količine zbirnih podataka predstavljati ogroman teret na razmeni i možda neće nužno biti korisne za sprovođenje poreskih zakona.

„Dobijate gomilu informacija, ali više nije uvek bolje“, rekao je Zlatkin koji je dodao da Sjedinjene Države teže stvaranju oslanjajući se na sopstvenu interpretaciju globalnih pravila finansijskog izveštavanja, bez obzira na to kako se ona primenjuju drugde. VP Coinbase je tvrdio da nedostatak simetrije takođe stvara pritisak za razmenu.

Prema Bloombergovom zakonu, Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) planira da objavi sopstveni okvir izveštavanja o kripto porezu do 2021. godine, kako bi se obezbedio adekvatan i efikasan nivo izveštavanja i razmene informacija. Tokom cele godine sve su češći pozivi na jasnoću poreza na kripto, a Poreska uprava pojačava svoja sredstva za istragu i rešavanje problema kripto poreza. Dalji razvoj formalnih domaćih pravila izveštavanja je sledeća faza formalne uredbe Trezora o procesu oporezivanja.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button