Bitcoin

Tajland SEC revidira svoja pravila o neto kapitalu u korist kompanija koje podržavaju kripto

Tajlandska Komisija za hartije od vrednosti izvršila je pregled svojih zahteva za neto kapitalom za kompanije za hartije od vrednosti i brokere derivata, što je potez koji će imati koristi od blokčejna i kompanija za kriptovalute u zemlji.

Kako izveštava The Bangkok Post, potez SEC-a pomoći će da se opsluže rastuće količine na Tajlandskoj berzi (SET) i Tajlandskim futures berzama (TFEKS) i brokeri u digitalnoj imovini (kripto valuti) u zemlji.

„Da bi podržala rastući obim trgovine, SEC je revidirala svoja pravila o neto kapitalu (NC) za hartije od vrednosti i derivate kako bi povećala upravljanje likvidnošću u hitnim slučajevima i prilagodila vrednost rizika u skladu sa trenutnim tržišnim uslovima i podržala digitalno poslovanje, ”Navodi se u izveštaju.

„Očekuje se da će revidirana NC pravila pomoći u oslobađanju likvidnosti za kompanije koje se bave hartijama od vrednosti koje planiraju da uđu u novi posao, kao što su otvorene digitalne ili berze kripto valuta.

“ Prema revidiranim pravilima, SEC će računati kriptovalute kao kapitalni fond za kompanije. U novoj reviziji, SEC zahteva da kompanije za hartije od vrednosti koje svojim klijentima pružaju upravljanje kriptovalutom drže 1% takvih sredstava koja se računaju kao neto kapital u hladnim novčanicima i 5% celokupne procene imovine u vrućim novčanicima. Firme koje poseduju kriptovalute, ali ne i menadžeri imovine, moraju da imaju kapital od 500.000 bahta kao neto kapitalni zahtev.

Neto prirast kapitala sličan je potezu Američke komisije za hartije od vrednosti kada je povećala ograničenja za prikupljanje sredstava za preduzeća pod svojom regulatornom jurisdikcijom. Kao što je tada objavio Blockchain.Nevs, ograničenje prikupljanja sredstava takođe ima pozitivnu prednost za kompanije za kriptovalute, jer predstojeći projekti mogu imati pristup većem finansiranju, posebno putem inicijalnih ponuda kovanica (ICO).

Poslednji potez tajlandske SEC i američke kolege pokazuje da se regulatori sve više smiruju kako bi napravili mesta za rast koji bi trebalo da obuhvati ekosisteme blockchain i criptocurrenci u godinama koje dolaze.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button