Bitcoin

Milijader Mike Novogratz odbiija da izgubi veru u bitkoine

U ponedeljak, 14. septembra 2020, tokom intervjua za CNBC-ovu „Skuavk Bok“, Mike Novogratz, izvršni direktor i osnivač kripto fokusirane trgovačke banke Galaki Digital kompanije za upravljanje imovinom govorio je o tome zašto i dalje voli kriptovalute kao teško sredstvo uprkos pauzi u najnoviji skup kripto tržišta.

Novogratz je dugo bio zagovornik Bitcoina i na njega gleda kao na digitalno zlato. Tokom intervjua iskoristio je priliku da ispoveda ljubav prema Bitcoin-u. Rekao je: „Ne vidim da se naš deficit čudesno urušava. Još uvek imam veliku poziciju u zlatu.

Još uvek volim kriptovalutu kao čvrstu imovinu. Mislim da kratak dolar i dalje ima puno smisla. “ Najveća prijetnja s kojom se suočavaju bitkoini Prošlog petka, američko Ministarstvo finansija objavilo je da je deficit zemlje prvi put u istoriji premašio 3 biliona dolara. Predviđa se da će do kraja ove budžetske godine dostići 3,3 biliona dolara.

Američki savezni deficit dostigao je tri biliona dolara zbog agresivnih fiskalnih i monetarnih podsticaja. Američka savezna rezerva pribegla je štampanju više novca kako bi se izborila sa ogromnim fiskalnim deficitom. Novogratz je jednom opisao „Novac koji raste na drveću“ kao najveću pretnju najvećoj kripto valuti na svetu. Drugim rečima, najveća pretnja koju bi bilo koja vlada mogla da predstavlja Bitcoin-u je odluka o pokretanju budžetskog viška, čime se podriva jedan od glavnih vrednosnih predloga najveće svetske kriptovalute.

Kada je vlada počela da štampa novac kako bi olakšala stimulativni paket u iznosu od bilijun dolara, investitori poput Pola Tudora Džounsa počinju da se okreću oskudnoj kripto valuti da bi se zaštitili od inflacije.

Iako je Bitcoin-ov miting u avgustu delimično pripisan slabljenju indeksa američkog dolara (DKSI), najaktuelnija pauza se takođe poklopila sa nedavnim privremenim oživljavanjem zelenih dolara. Novogratz je izjavio da više voli Bitcoin u ovoj trenutnoj finansijskoj situaciji, opisujući ga kao „neverovatno okruženje“ za kupovinu vodeće kripto valute.

Uz „novac koji raste na drveću“, „još jedan mogući stimulativni paket od triliona dolara“ i „globalnu orgiju za štampu novca“, Novogratz kaže da je ovo godina za bitkoine. Ulaganje u kriptovalute Milijarder-investitor Mike Novogratz smatra da bi globalni investitori trebalo da drže Bitcoin u svom portfelju. U svom nedavnom savetu prošlog meseca, rekao je da investitori treba da gledaju Bitcoin i zlato.

Poznati je investitor i poznati menadžer hedž fonda. Veliki je vernik kriptovaluta, a 2017. godine novinarima je rekao da je 20% njegove neto vrednosti bilo u bitkoinu i ethereumu. Takođe je poznat po svojim predviđanjima cena. U decembru 2017. godine, Novogratz je predvideo cene medveđeg tržišta i nastavlja sa predviđanjem cena.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button