bankarstvo

Cena tokena OKB raste preko 10% na vestima o izdanju osnivača OKEK berze

Cena žetona OKB porasla je preko 10% danas zahvaljujući glasinama o potencijalnom puštanju iz pritvora kineskih vlasti osnivača berze OKEk Mingking “Star” Ksu.

Kineski kripto izveštač „Vu Blockchain“ objavio je na Tvitteru da će osnivač OKEk-a Star Ksu uskoro biti pušten pod kauciju i da kineske vlasti nisu sigurne gde ili ne da nastave istragu. Cena OKB-a je odmah porasla za više od 10% na vestima, a matični token berze je iznosio 5,40 USD u trenutku pisanja sa 4,81 USD. 16. oktobra vodeća azijska berza kriptovaluta OKEk izazvala je blagu prodajnu paniku na kripto tržištima nakon što je iznenada obustavila svoje usluge da bi sarađivala u istrazi sa kineskim vlastima.

Obustava usluga odmah je pokrenula reakciju na cenu Bitcoina koja je pala za 3%, dok je OKB žeton takođe pogodio 15% – sa skoro 6,00 na 4,25 dolara. U to vreme je objašnjena iznenadna obustava povlačenja velike kripto berze jer je rečeno da je jedan od njenih vlasnika privatnih ključeva sarađivao sa firmom javne bezbednosti u vezi sa tekućom „istragom“. Osnivača OKEk-a Mingking ‘Star’ Ksu policija je uhapsila ubrzo nakon obustave usluga povlačenja.

Predstavnici OKEk-a navodno su negirali glasine da je Ksu pritvoren zbog bilo kakvih aktivnosti pranja novca.

Prema postu Vu Blockchaina od 19. novembra, Star Ksu bi uskoro mogao biti pušten uz kauciju, a kineske vlasti razmatraju mogućnost prekida istrage protiv osnivača OKEk-a. Izveštač je napisao, “Ovo bi moglo doneti malo optimizma u istražnu oluju koja je zahvatila kinesku kripto industriju.”

Vu Blockchain je takođe spomenuo da bi razvoj događaja mogao biti pozitivan za istragu oko glavnog izvršnog direktora Huobija u okviru istražne oluje. Napisao je:

„S druge strane, policijski direktor Huobija takođe je istraživala policija Shanki početkom novembra. Izvešteno je da je nekoliko zaposlenih u OTC-u pomoglo u istrazi. Ali Ksu-ovo sticanje određenog stepena slobode takođe može biti dobra vest za Huobija “.

Optimizam se možda širi jer obim trgovanja tokenom OKB neprekidno raste sa 56 miliona dolara trgovanja u ponedeljak u poređenju sa 143 miliona dolara u OKB-u kojima se danas trguje, prema podacima CoinMarketCap-a. Iako Star Ksu uskoro može biti pušten, berza OKEk još uvek nije nastavila usluge povlačenja, a poruka administratora OKEk-a se izvinila zbog neprijatnosti, ali nije dala vremenski okvir kada će ova usluga biti dostupna.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button