Bitcoin

Tri glavna dobitnika ove nedelje : SUSHI,UNI i AAVE

Tržište altkoina je bilo povoljno za tržište decentralizovanih finansija (DeFi) u proteklih nedelju dana, sa velikim rastom zabeleženim u mnogim projektima DeFi-a.

Sa opštim rastom koji je doživelo tržište DeFi, izdvajaju se rast koji su tokom protekle nedelje zabeležili SushiSvap (SUSHI), UniSvap (UNI), Aave (AAVE) i Compound (COMP). Prihvatanje ponuda decentralizovanog finansiranja, uključujući decentralizovanu razmenu za automatizovanu likvidnost koju nude i SushiSvap i Unisvap, beleži povećano pokroviteljstvo.

Isto se može reći i za mogućnosti pozajmljivanja koje nude i Aave i Compound. Očigledan rast ovih projekata preveo se na njihove odgovarajuće znakove. SushiSvap (SUSHI) SushiSvap je Automated Monei Maker (AMM) ili decentralizovana berza koja koristi pametne ugovore za stvaranje tržišta za bilo koji par tokena. SUSHI je izvorni novčić protokola i prethodno je doživeo veliki pad od kog se postepeno i trenutno oporavlja.

SUSHI-jeva cena je pala sa svih svojih najviših vremena od 11,93 USD na ispod 1 USD nakon unovčenja SUSHI tokena za Ethereum (ETH) koje je napravio glavni programer projekta Chef Nomi. Nakon ovog skandala, kontrola nad projektom je potom prebačena na Sama Bankman-Frieda, osnivača FTKS berze derivata. Čini se da SUSHI tokeni vraćaju zamah. Prema Coingecko-u je porastao za 93,3% u proteklih nedelju dana. Novčić je takođe porastao za 28,9% u poslednja 24 sata, a SUSHI trenutno trguje na ceni od 1,17 dolara u vreme pisanja ovog teksta.

Unisvap (UNI) Unisvap je jedan od prvih pionira na automatizovanim tržištima novca (AMM) i njegov ulazak na tržište otvorio je put za naredne protokole poput SushiSvap-a. Unisvap je takođe zabeležio veliku pumpu cena u poslednjih sedam dana sa rastom UNI od 67,3%, matičnog tokena protokola. Tržište Unisvap se neprestano širi, stvarajući tako više prostora za rast koji je do sada zabeležio. Protokol ima hiljade trgovinskih parova što ga čini glavnom investicijom za većinu trgovaca, posebno onih koji favorizuju decentralizovane sisteme.

Unisvap je kreirao UNI token u septembru 2020. godine da bi služio kao upravljački token za protokol. Token trenutno trguje po ceni od 4,15 dolara i pored rasta od 67,3% u poslednjih nedelju dana, novčić je progurao druge kovanice da bi se rangirao kao 26. kripto valuta po tržišnoj kapitalizaciji na CoinMarketCap. Aave (AAVE) Aave je rangiran kao poslednji od prva tri DeFi žetona koji su doživeli najviše dobitaka u proteklih nedelju dana.

Novčić se trenutno trguje po ceni od 70,69 dolara i porastao je za 57,9% u proteklih nedelju dana, 19% u poslednja 24 sata i oko 2,6% u proteklih sat vremena, u vreme pisanja ovog teksta (16:24 po hongkonškom vremenu) . Protokol Aave koji korisnicima omogućava uzimanje brzih zajmova, između ostalih odredbi o zajmu, postao je sve popularniji od početka godine i to više, sa DeFi-om.

Mreža je migrirala sa svog prethodnog mrežnog tokena LEND na sopstvene AAVE tokene, prenoseći tako upravljanje na korisnike mreže. Izgleda da migracija podstiče novi miting u AAVE tokenima jer su prethodni vlasnici LEND-a migrirali na nove tokene. Pored opšteg pozitivnog mitinga, AAVE token danas je zabeležio svoj maksimum, vezan za 70,69 dolara sa kojima se trgovalo. Zamah koji dobijaju ova tri tokena, kao i drugi DeFi tokeni, doprinosi ukupnoj zaključanoj vrednosti od 13,7 milijardi dolara koje je celo tržište DeFi zabeležilo.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button