Bitcoin

Direktor PaiPala najavljuje planove za proširenje kriptovaluta

Generalni direktor PaiPal-a Dan Schulman dao je sveobuhvatne stavove u vezi sa nedavnim ulaganjem kompanije u kripto poslovanje, raspravljajući o potencijalnim poslovnim partnerstvima sa centralnim bankama i razvoju alata za kupovinu na platnoj platformi.

Schulman je rekao da će od 2021. godine PaiPal omogućiti potrošačima da koriste kripto novčanike za plaćanje roba i usluga, pošto 28 miliona trgovaca koristi PaiPal za primanje plaćanja. Izjavio je da takvi aranžmani neće rezultirati povećanjem naknada za transakcije ni trgovcima ni potrošačima.

Schulman je rekao da će planovi proširenja PaiPal-a, koji bi trebalo da se održe sledeće godine, takođe omogućiti potrošačima koji koriste njegovu popularnu peer-to-peer uslugu plaćanja Venmo da kupuju i izvršavaju transakcije koristeći kripto valute. Dodao je da je PaiPal, kada je prvi put objavio da će omogućiti kripto plaćanje na svojim platformama, izazvao pozitivne reakcije kupaca koji su izrazili veliko interesovanje za kripto valutu.

Schulman je otkrio ogromnu listu čekanja kupaca koji nameravaju da pristupe kriptovalutama putem PaiPal aplikacija. Rekao je da je trenutno samo 10% PaiPal kupaca moglo pristupiti kripto uslugama putem svoje mobilne aplikacije. Napomenuo je da će u narednih nekoliko nedelja svi američki korisnici udobno uživati u dostupnosti PaiPal kripto usluga u svojim pametnim telefonima i PC uređajima.

Dalje, Schulman je razgovarao o tome kako centralne banke i kompanije sprovode istraživanje digitalnih valuta centralne banke (CBDC) i digitalnih novčanika. Takvi novčanici su obično povezani sa uslugama plaćanja koje pružaju Google i Apple, ali uključuju i aplikacije koje se koriste za čuvanje kripto valuta i drugih digitalnih sredstava. Schulman je rekao: „Digitalni novčanici su prirodni dodatak svim oblicima digitalne valute.“

Nagovijestio je da PaiPal uključuje bliske razgovore s regulatorima i centralnim bankama kako bi ispitao nove slučajeve upotrebe takvih digitalnih novčanika. Schulman je rekao da PaiPal vidi sisteme kriptovaluta, koji rade na blok-lančanim mrežama, kao efikasnije i jeftinije od mreže Automated Clearing House (ACH) koja podržava postojeći bankarski sistem za elektronske transfere sredstava.

Tradicionalne finansijske institucije koje prihvataju kripto valutu Shulmanove izjave prate PaiPal-ovu najavu da platforma za platni promet u bliskoj budućnosti želi da omogući potrošačima da kupe kripto valute u okviru njene mobilne aplikacije.

PaiPal je jedna od kompanija koja se fokusira na povezivanje tradicionalnih finansijskih sistema sa novim pejzažom kripto valuta. Schulman je rekao da konvencionalni finansijski sistem ne funkcioniše za nivo sa niskim prihodima. Zbog toga, sa kripto-kompanijama, kompanije poput PaiPal-a rade na tome da nude kriptovalute nebankarskom stanovništvu. Finansijske institucije sada vide ubrzanu finansijsku inkluziju putem kripto valuta.

28. oktobra kripto berza Coinbase lansirala je debitnu karticu koju potrošači mogu da koriste u bilo kom preduzeću koje prihvata plaćanja putem vizne kartice. Globalna platna kompanija Mastercard tada je takođe pokrenula platformu za digitalne valute koja ima za cilj da omogući centralnim bankama da izvrše distribuciju novca direktno potrošačima bez oslanjanja na komercijalne banke kao posrednike.

Međutim, takvi napori da se kriptovaluta pretvori u glavni tok i dalje nailaze na prepreke poreskim zahtevima. Američka poreska agencija i Poreska služba (IRS) tretiraju bilo koju vrstu transakcija kripto valute kao oporezive događaje. To podrazumeva da bi PaiPal kupci koji kupuju robu i usluge koristeći kriptovalute mogli biti primorani da plate porez na kapitalnu dobit.

Schulman nije razgovarao o uticaju oporezivanja na planove za kriptovalute PaiPal. Međutim, kripto zagovornici lobiraju u američkom Kongresu i predsedniku da uvedu zakon identifikovan kao „de minimus“ izuzeće, koji bi kupce koji posluju u malim transakcijama mogao izuzeti od oporezivanja. Međutim, takav napor još uvek nije uspeo.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button