Bitcoin

Može li cena bitcoina biti 16000 usd

Cena bitkoina je nesumnjivo na bikovskom tržištu koja prvi put nakon mnogo godina dostiže 16.000 dolara, ali možda postoji korekcija kako se euforija postavlja.

Bitcoin (BTC) i dalje pokazuje snagu sa višestrukim pokušajima da se 12. novembra probiju kroz 16.000 dolara. Tokom dana uspostavljen je novi godišnji maksimum sa cenom BTC-a na vrhuncu od 16.150 dolara. Ovogodišnji maksimum je više od 300% veći od godišnjeg najnižeg u martu i iznosi 3.800 USD. Ovo je impresivan zamah, posebno jer se život iscrpljuje iz altcoina.

Čak je i Stan Druckenmiller ove nedelje priznao da je kupio Bitcoin, očekujući da će BTC nastaviti da nadmašuje zlato. Ovo je još jedan institucionalni investitor velikog imena koji je uskočio u “digitalno zlato”. Međutim, da li je opravdan dalji nastavak prema gore s obzirom na takvu euforiju? Indeks straha i pohlepe je na rekordno visokim nivoima, čineći korekciju skoro neizbežnom u kratkom roku.

Nedeljni grafikon za Bitcoin prikazuje očiglednu zonu otpora u regionu od 16.000 dolara. To je prvi put u skoro tri godine da je dostignut ovaj nivo. Tada je cena Bitcoina odbijena na oko 16.000 USD. Štaviše, trenutno se štampa šesta zelena nedeljna sveća, što je svakako bikovski znak. Međutim, mnogi nivoi ispod trenutne cene nisu testirani na nedeljnom vremenskom okviru.

Zdrav način za izgradnju novog ciklusa je ponovno testiranje prethodnih nivoa otpora kao novih područja podrške. Na primer, ovo ponovno testiranje nije se dogodilo na području od 12.000 USD. Dakle, ovo je nivo koji trgovci treba da prate, jer ovo može postati kritično stožerno područje.

Dnevni vremenski okvir pokazuje potencijalni proboj iznad 15.600 USD. Takav proboj će se verovatno dogoditi sa velikom zapreminom, što bi ukazivalo na veliku snagu.

Trenutnoj probojnosti nedostaje volumen, međutim, postavlja potencijalnu medveđu divergenciju i vrhunsku konstrukciju na ovom nivou. S tim u vezi, ako se cena Bitcoina probije na jug i izgubi nivo od 15.600 dolara, dalja korekcija se čini neizbežnom. Ako se desi dalja korekcija, nivoi koje treba gledati na dnevnom vremenskom okviru su 14.100, 13.100 dolara, a zona oko 11.600-12.000.

Ovo drugo je takođe potencijalno područje podrške na nedeljnom grafikonu. Indeks straha i pohlepe još uvek je rekordno visok Indeks straha i pohlepe i dalje je na izuzetno visokim nivoima, jer je trenutni nivo 87 od 100, najviši od juna 2019. godine, koji je označio vrh prethodnog bikovskog ciklusa.

Indeks straha i pohlepe koristan je alat za merenje raspoloženja na tržištu. Kada se dostignu vršni nivoi od 80+, korekcija postaje verovatnija od daljeg nastavka nagore. Ova euforija je često kratkotrajna, jer se tržište često kreće u suprotnom smeru kakav očekuje većina trgovaca. Iako institucije koje uskaču u Bitcoin ili investitori velikih imena navodeći da poseduju BTC predstavljaju vrlo bikovit signal za tržište uopšte, to ne znači da ne može doći do korekcije.

U stvari, takve korekcije bikovskog ciklusa često se smatraju zdravim za tržište Bitcoin. U prethodnom ciklusu biko tržišta, 2017. godine, BTC / USD je zabeležio višestruki pad od 30%, što je rezultiralo ponovnim testiranjima prethodnih nivoa otpora, koji su potom postali odskočne daske za sledeću etapu.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Community Verified icon

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button