bankarstvo

Google Cloud se kladi na EOS

Blockchain prolazi kroz kritičnu prekretnicu, prelazeći sa nove tehnologije u koristan poslovni alat koji preduzeća žele da ugrade u postojeće IT stekove. Kako sve više kompanija nastavlja da istražuje kako blockchain može pomoći u postizanju digitalne transformacije, glavni dobavljači usluga u oblaku pokazuju sve veće interesovanje.

Na primer, Google Cloud je nedavno postao proizvođač mrežnih blokova pridruživanjem EOS blockchain zajednici. Proizvođače blokova na EOS-u biraju vlasnici tokena da dodaju transakcije u blokove, dodaju blokove u blockchain i primenjuju promene softvera. Iako Google Cloud i dalje mora biti izabran da postane jedan od 21 aktivnog proizvođača EOS blokova, Allen Dai, advokat programera u Google Cloud-u, rekao je za Cointelegraph da je Google široko zainteresovan za protokole otvorenog koda i tehnologiju distribuirane knjige ili DLT:

„Vidimo aktivno učešće preduzeća u ovakvim vrstama mreža i verujemo da Google Cloud može da smanji trenje da kompanije pokreću sopstvene čvorove hostovane na Google Cloud-u na mreži. Takođe obezbeđujemo cloud infrastrukturu i za Block.one, pomažući im da ugoste sopstvene razvojne napore. “

Ranije ove godine, Google Cloud se takođe pridružio upravnom većem Hedera Hashgraph-a, omogućavajući Google Cloud-u da upravlja čvorom mrežom Hedera. Prema Dai-u, podaci o knjizi Hedera sada su dostupni za analitiku zajedno sa ostalim javno distribuiranim skupovima podataka Google Cloud Platform-a. Google Cloud takođe pokreće čvor validatora za Theta Netvork, decentralizovanu video platformu.

Pored podrške Google Cloud-a za DLT, Amazon Veb Services je naveden kao dobavljač usluga u oblaku za kinesku mrežnu uslugu zasnovanu na Blockchain-u – inicijativi koju podržava vlada dizajniranjem za pomoć malim i srednjim preduzećima u izgradnji i glavnoj aplikaciji blockchain. Takođe je prvobitno da je Microsoft najavio da će integrisati blok lanac Lition na svoje tržište Azure Cloud-a.

DLT i tehnologija u oblaku omogućavaju digitalnu transformaciju Prema Dai-u, DLT-ovi, poput blockchain-a, omogućavaju digitalnu transformaciju. Kao takav, Google želi da poveća svest o tome kako kompanije mogu da koriste aktivno učešće u blockchain mrežama. Tačnije, Google Cloud pojačava sopstvene mere bezbednosti učešćem na blok-lancima. Objasnio sam da će Google Cloud koristiti napredne mere bezbednosti na EOS-u i graditeljsku sigurnost kroz napredne slojeve kako bi pružio detaljnu odbranu: „Ne pretpostavljamo poverenje između usluge i koristi više mehanizama za uspostavljanje i održavanje poverenja.

Podaci uskladišteni na našoj Google infrastrukturi automatski se šifruju u mirovanju, a komunikacija putem Interneta sa našim uslugama u oblaku je šifrovana. „ Kevin Rose, viši potpredsednik javnog blokčejn angažovanja u Block.one – kompaniji koja stoji iza EOS-a – rekao je za Cointelegraph da će Google-ovo učešće na EOS-u omogućiti nove poslovne modele za obe strane da pokreću digitalnu ekonomiju.

Alistair Rennie, generalni direktor IBM Blockchain-a, rekao je za Cointelegraph da blockchain i cloud tehnologije prilično dobro rade zajedno, „Blockchain pruža nedostajući element povezivanja koji sama cloud tehnologija ne može da pruži“, rekao je. „Provajderi u oblaku su sve više zainteresovani za blockchain kao sredstvo za omogućavanje većeg poverenja i nesmetanu saradnju između različitih zainteresovanih strana.“

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button