Bitcoin

Iranski novi kripto zakon zahteva da rudari prodaju Bitcoin

Iran je, kako se izveštava, revidirao regulativu o kriptovalutama u zemlji kako bi zahtevao od licenciranih rudara bitkoina da prodaju svoje kovanice direktno centralnoj banci za upotrebu za finansiranje uvoza.

Iranski revidirani kripto zakon Iranska vlada je izmijenila svoju regulativu o kriptovalutama kako bi omogućila centralnoj banci zemlje da finansira uvoz bitkoinom legalno iskopanim u zemlji, izvijestila je u subotu vladina novinska agencija IRNA. Iranska publikacija Financial Tribune prenela je: Mera koju su predložili Centralna banka Irana [CBI] i Ministarstvo energetike zahteva da licencirani kriptomineri prodaju kovanice koje iskopaju direktno CBI.

„Ministarstvo energetike ima zadatak da definiše gornju granicu za izlaz ovlašćenih kripto jedinica u zavisnosti od potrošnje energije svake jedinice. Proizvodnja rudara ne bi trebalo da pređe gornju granicu “, dodala je publikacija, napominjući da će centralna banka uskoro objaviti detalje novog zakona. Mostafa Rajabi Mashhadi, zamenik šefa iranske kompanije za proizvodnju, distribuciju i prenos električne energije (Tavanir) i portparol elektroprivrede, potvrdio je da „Ove kripto valute mogu se razmenjivati u skladu sa propisima koje je odredila centralna banka“, citira novinska agencija Mehr nego što je rekao.

Presstv, iranska državna vesti i dokumentarna mreža povezana sa Radiodifuzijom Islamske Republike Iran (IRIB), objasnila je: „Rudari bi trebalo da isporučuju originalnu kriptovalutu direktno i u okviru ovlašćenog ograničenja za kanale koje je uveo CBI … zakonska granica za iznos kriptovalute za svakog rudara utvrđivala bi se nivoom subvencionisane energije koja se koristi za rudarstvo i na osnovu uputstava koja je objavilo Ministarstvo energetike.

“ Analitičar kripto valuta Alireza Shamkhi rekao je novinskoj agenciji ISNA da je novi zakon nejasan i dvosmislen. Iranski revidirani kripto zakon Iranska vlada je izmijenila svoju regulativu o kriptovalutama kako bi omogućila centralnoj banci zemlje da finansira uvoz bitkoinom legalno iskopanim u zemlji, izvijestila je u subotu vladina novinska agencija IRNA. Iranska publikacija Financial Tribune prenela je: Mera koju su predložili Centralna banka Irana [CBI] i Ministarstvo energetike zahteva da licencirani kriptomineri prodaju kovanice koje iskopaju direktno CBI.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button