Bitcoin

Genesis udvostručio idavanje zajma za krpito

Kripto zajmodavac Genesis je u trećem kvartalu 2020. godine obezbedio novih zajmova u iznosu od 5,2 milijarde dolara, više nego dvostruko u odnosu na prethodni rekord od 2,2 milijarde dolara u prethodnom kvartalu.

Krediti se izdaju korporativnim zajmoprimcima, kao što su hedž fondovi i trgovinske kompanije, uglavnom su denominovani u bitkoinima (BTC), etru (ETH), bitkoin gotovini (BCH) i gotovini.

Prema izveštaju K3 o digitalnoj imovini američke kompanije podeljenom sa nevs.Bitcoin.com 30. oktobra, Genesis je povećao svoje aktivne zajmove za 50% na 2,1 milijardu dolara sa 1,4 milijarde u drugom kvartalu. Sveukupno, Genesis je obradio kripto zajmove u vrednosti od 13,6 milijardi dolara otkako je započeo svoj posao kreditiranja u martu 2018.

Kao procenat ukupnog portfelja zajmova, zajmovi zasnovani na bitkoinima naglo su opali u K3, spustivši se na 40,8% sa 51,2% ranije. BCH krediti su gotovo ostali u stagnaciji na nivou od 4,3%, dok se zaduživanje ETH skoro udvostručilo na 12,4%. „Glavni pokretač ove promene portfelja proizašao je iz uticaja rudarstva likvidnosti na protokole decentralizovanog finansiranja (defi)“, rekao je Genesis.

„Videli smo da je arbitraža defi kamatnih stopa dovela do značajnih novih emisija gde su naše trgovinske partnere počele aktivno da pozajmljuju ETH i stablecoins da bi podstakle strategije rudarstva likvidnosti. Ove druge ugovorne strane su istovremeno pozajmljivale povezane upravljačke tokene kao što su UNI, IFI, COMP i LEND da bi se zaštitile od svoje buduće zarade u naturi. “

Zajmodavac kaže da beleži ogroman rast u svim svojim poslovnim linijama, uključujući derivate i spot trgovanje. U kvartalnom pregledu, obim derivata – i opcija i fjučersa – porastao je za 150% na milijardu dolara sa 400 miliona dolara ranije.

Genesis je počeo da trguje derivatima u drugom kvartalu 2020. Spot je porastao za oko 15% u odnosu na kvartal, na 4,5 milijardi dolara, navodi se u izveštaju. Šta mislite o rastućoj knjizi zajmova Geneze? Podelite svoje misli u komentare ispod.

https://woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button